Один з українських банків почав страхувати судна в Чорному морі: як це вплине на експорт

Обсяг страхування складає 10 мільйонів доларів США

Укргазбанк вступив у партнерство з урядом Великої Британії та провідними міжнародними страховими компаніями, щоб впровадити інноваційний підхід до страхування суден, які перетинають український морський коридор у Чорному морі. Цей новаторський механізм, розроблений спільно зі страховим брокером Marsh, що є частиною компанії Olyver Vyman, має на меті полегшити доступ до морського транспорту для різних експортерів, не обмежуючись лише аграрними галузями.

Принцип роботи цього механізму полягає в тому, що Укргазбанк випускає акредитив на користь британського страхувальника, і ПрАТ ЕКА виступає заявником цього акредитиву. Термін його дії становить до 3 років, а обсяг страхування складає 10 мільйонів доларів США.

Цей інноваційний механізм гарантує страхування як суден, так і їх вантажу, під час виходу та входу в чорноморські порти, а також враховує ризики, пов'язані з такими видами транспорту.

Безумовно, це перш за все позитивно вплине на роботу аграрних компаній. Але надалі будуть перевозитися й інші продукти українських експортерів, адже механізм не обмежується лише сільськогосподарською продукцією, на відміну від зернового коридора. Вільна навігація у Чорному морі — стратегічно важливий напрямок для нашої держави. Дякуємо за це українським силам оборони, і зі свого боку робимо все можливе задля зміцнення економіки країни, — зазначив в.о. голови правління Укргазбанку Родіон Морозов. 

Нагадаємо, іноземні партнери продовжують інвестували в український бізнес, навіть попри війну. Так, стало відомо, що швейцарська компанія Harvest Commodities збудує в Ізмаїльському порту, що на Одещині, нові зернові склади. Швейцарський дистриб’ютор агропродукції Harvest Commodities планує інвестували у розвиток Дунайських портів, адже не тільки створюють робочі місця та приносять іноземну валюту в регіон. Про це зазначив інвестор Harvest Commodities Нільс Троост.

Джерело: https://t.me/ampu_uspa/136


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися