Bitcoin сягнув свого максимуму: рейтинг Криптокоролів з Одеської області

Одеська область має найбільше число криптокоролів в Україні

Днями Bitcoin сягнув свого історичного максимуму. На тлі цього треба відзначити, що біткоїн залишається найпопулярнішою криптовалютою, яку задекларували 45% усіх чиновників в Україні, тобто 648 осіб, зазначених у деклараціях за 2022 рік. У кого найбільша кількість цієї криптовалюти й хто став мільйонером через стрибок курсу знають “Коментарі”.

Політики зберігають кошти в крипті

За останній рік кількість українських політиків, які задекларували наявність криптовалютних активів, подвоїлася. Згідно з даними Opendatabot, за 2022 рік українські чиновники подали 1428 декларацій, у яких були вказані криптовалютні активи. Це вдвічі більше, ніж у 2021 році, коли криптовалюта згадувалася лише у 788 деклараціях.

Курс Bitcoin 

Курс біткоїна досяг історичного максимуму в $73 000 за монету.  Втім наразі, його ціна трохи впала. Станом на 13 березня, один Bitcoin коштує 70,519 долара (2,734,028 грн).

Криптокоролі з Одеської області

Депутат Одеської Обласної Ради Микита Кузькевич заявив про володіння найбільшою кількістю Bitcoin у 2022 році — 121 BTC. В гривневому еквіваленті на момент публікації тексту це понад 330 мільйонів. 

Цікаво, що Одеська область, має найбільше число криптокоролів в Україні. Згідно з рейтингом Bitcoin Magazine Ukraine за 2023 рік, у топ-50 власників віртуальної валюти очолили ексдепутати міськради, такі як Дмитро Палпатін (7711 BTC), Іван Бойченко (5750 BTC) та колишній парламентар з Одеси Дмитро Голубов (4376 BTC). Народний депутат України з Одеси, Анатолій Урбанський, з 4256 біткоїнами також увійшов до цього списку, бувши рекордсменом за кількістю біткоїнів, які підтверджені не лише документально, а й публічно.

Джерело: https://bitcoinmagazine.ua


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися