Елітні годинники та великі борги: Труханов опублікував декларацію

За перший рік повномасштабної війни Труханову довелось позичити понад 7 мільйонів гривень

Мер Одеси, Геннадій Труханов подав свою декларацію за 2021 та 2022 роки, в якій виклав всі деталі свого фінансового стану. Цей документ, який тепер доступний у Єдиному реєстрі, проливає світло на доходи, нерухомість, транспорт і грошові активи міського голови. “Коментарі” розглянули декларацію мера та знають в кого він позичив 200 тисяч доларів. 

Що задекларував Геннадій Труханов

У перший рік війни, Геннадій Труханов заробив понад 285 тисяч гривень. Його фінансовий резерв включає понад 770 тисяч гривень, 180 000 доларів та 16 тисяч євро, розташованих на рахунках та у готівці. Що стосується транспорту, то мер Одеси залишається вірний своєму автомобілю Land Rover 2012 року випуску, яким він користується безоплатно, орендуючи його від родички.

У сфері нерухомості Труханова також є цікаві моменти: він володіє квартирою в Одесі, але використовує ще одну безоплатно. Його мати володіє житловим будинком та земельними ділянками, які або належать їй, або є спільною власністю з сином.

Звіт також включає дорогі годинники та ювелірні вироби з дорогоцінним камінням, куплені до подання першої декларації, тож їхня точна вартість залишається невизначеною.

picture

Вітчим мільйонер та позика у матері

У 2021 році вперше в декларації мера міста з’явився його вітчим – Микола Данилюк. Цікаво, що того ж року він подарував Марії Трухановій, матері мера Одеси, 11,5 мільйонів гривень. Щодо активів, компаній, нерухомості чи авто вітчима в декларації Труханова інформації немає, втім, є сума пенсії яку він отримав за 2021 рік й вона становить 97 664 гривень.

picture

До речі крім отримання подарунка від чоловіка, Марія Труханова за 2021 рік заробила від цінних паперів понад мільйон гривень й отримала пільги у грошовій формі соціальні виплати відповідних бюджетів від міськради у сумі 2 тисячі 394 гривні. А ось 2022 рік для матері Труханова став досить витратним, адже вона дала в борг синові 200 тисяч доларів. 

picture

Для довідки. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) в умовах воєнного стану забезпечило відкритий доступ до Єдиного державного реєстру декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування із врахуванням заходів безпеки. Якщо в реєстрі немає декларації певної особи, то це означає, що щодо неї до НАЗК надійшло подання про вилучення з публічного доступу. Щорічні декларації за 2021-2022 роки посадовцям необхідно подати до 31 січня 2024 року, а за 2023 рік — до 31 березня 2024 року включно.

Нагадаємо, Київський міський голова Віталій Кличко під час повномасштабної війни в Україні задекларував елітну нерухомість у Німеччині та під Києвом, а також мільйони гривень доходів. Що змінилося в майновому стані очільника столиці під час повномасштабної війни знають “Коментарі”.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Alex

30 січня 2024, 15:54

Сиротинушка прям....

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися