Важливо

Скандал місяця: мера одного з міст Одещини затримала СБУ — ЗМІ

Мер Білгород-Дністровського знову в епіцентрі скандалу

Зʼявилась інформація про обшуки в Білгород-Дністровській міській раді. Крім того правоохоронці затримали міського голову — Віталія Граждана. Про це повідомляють місцеві ЗМІ. 

Правоохоронці поки що не підтверджували й не спростовували інформацію про обшуки та затримання мера Білгород-Дністворвського. Втім, в мережі вже зʼявилось фото його затримання . На ньому видно, що справою займається Служба безпеки України.

Що відомо про Віталія Граждана

Народився 9 листопада 1978 року у місті Білгороді-Дністровському, Одеської області, Україна.

У 2015 році обраний депутатом Білгород-Дністровської міської ради VII скликання, головою постійної комісії з питань законності, регламенту, захисту прав громадян. 

25 жовтня 2020 року в ході Перших виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів обраний міським головою міста Білгорода-Дністровського.

Скандали з Віталієм Гражданом

У 2022 році між Віталієм Гражданом та головою райради Григорієм Мельниченко сталася бійка. Тоді мер звернувся до лікарні зі струсом мозку, а голова райради вимагав його відставки. Як виявилося, бійку спровокувала майбутня доля місцевої лікарні, казав мер у своєму звернені.

Григорій Мельниченко також тоді, звернувся до екскерівника Одеської ОВА Максима Марченка щодо відсторонення мера Аккермана та введення на території міста воєнної адміністрації.

Крім того, раніше СБУ разом з поліцією проводили проводили  обшуки у Віталія Граждана. Слідчо-оперативні дії відбувались в рамках одразу двох кримінальних проваджень, розпочатих за ч. 1 ст. 296 (хуліганство) та ч. 1, 2 ст. 438 (порушення звичаїв війни) Кримінального кодексу України.



Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися