Куди піти в Одесі: найцікавіші події вересня

Зібрали найцікавіші заходи, які відбудуться в Одесі протягом вересня

Повномасштабна війна в Україні триває, проте треба жити, любити та боротися – попри все. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться у вересні в Одесі. Тут є концерти, виставки, спектаклі, шоу та багато інших подій. Вибирайте на свій смак і не сидіть вдома, але стежте за повітряними тривогами і дотримуйтесь правил безпеки.

Огляд афіші в Одесі на вересень:


Odesa international. Концерт до Дня міста

Це велика музична програма, яка стане незабутнім подарунком для одеситів та гостей міста. На сцені виступить Національний одеський філармонічний оркестр під керівництвом диригента Хобарта Ерла. Музиканти представляють усім унікальну програму, до якої увійшли найвідоміші класичні твори світу. Свято європейського рівня у теплому, гостинному європейському місті подарує неймовірні емоції.

Коли: 1, 2 вересня, о 18:00

Де: Одеська обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням


Опера "Трубадур"

У рамках VIII Міжнародного фестивалю мистецтв "Оксамитовий сезон" покажуть оперу "Трубадур" Джузеппе Верді. Сюжет засновано на однойменній драмі Антоніо Гарсія Гутьєрреса. Ось уже друге століття твір "Трубадур" займає важливе місце у житті світового театру. Багато в чому це заслуга музичної краси опери, яка відбиває багатогранність народного співу.

Коли: 1 вересня о 18:00

Де: Одеський театр опери та балету, пров. Чайковського, 1

Вартість: від 370 грн

Квитки за посиланням


Опера "Баядерка"

Одна з найвідоміших класичних вистав, балет-феєрія про фатальну силу романтичної пристрасті. В основі сюжету лежить історія про трагічне кохання танцівниці Нікії та воїна Солора, яким перешкоджає помста, ревнощі та жадоба влади. Але, незважаючи ні на що, тут немає злодіїв, правих і винних: у цій виставі панує кохання.

Коли: 2 вересня о 18:00

Де: Одеський театр опери та балету, пров. Чайковського, 1

Вартість: від 370 грн

Квитки за посиланням


Вистава "Одеський підкидьок"

Комедія-притча від Театру "Маски" за п'єсою одеського драматурга Георгія Голубенка. Головна ідея постановки полягає в тому, що життя людини триває доти, доки вона здатна любити. А щоб закохатися, варто просто озирнутися довкола і не забути про себе.

Коли: 2, 24 вересня, о 18:00

Де: Будинок клоунів, вул. Ольгіївська, 23

Вартість: від 180 грн

Квитки за посиланням


LELY45

Українська артистка, чию творчість заслужено називають свіжим ковтком повітря у музичному житті країни, дасть концерт в Одесі. Глядачі зможуть насолодитися унікальним тембром голосу співачки, поринути у світ її безмежної харизми та почути такі важливі та актуальні пісні.

Коли: 2 вересня о 19:00

Де: Одеська кіностудія, Французький бульвар, 33

Вартість: від 450 грн

Квитки за посиланням


Grandma's Smuzi

Українська метал-група, яка грає в жанрі хеві-метал, що виконує кавер версії відомих рок-виконавців, наприкінці літа вирушила в тур Україною. Завершити його вирішили у місті, де група створювалась – в Одесі. Концерт стане необхідним ковтком свіжого повітря для всіх, хто застряг у рутині буденності. Найкращі світові хіти в україномовній адаптації подарують глядачам заряд енергії, наповнять драйвом та запустять вогонь по венах.

Коли: 2 вересня, о 20:00

Де: True Man sun of a beach, пляж Аркадія, 10

Вартість: від 450 грн

Квитки за посиланням


Jazz Inside. Пісні старої Одеси

Музиканти Jazz Inside виконають пісні, які знайомі не лише мешканцям Одеси, а й усьому світу. Глядачі почують незабутні пісні та мелодії, народжені у причорноморському місті та врізалися на згадку про кілька поколінь. Також на концерті вперше виконають легендарну пісню "У Чорного моря" українською мовою.

Коли: 3 вересня о 18:00

Де: Міжнародний культурний центр "Уніон", вул. Троїцька, 43

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням


Японські казки у театрі

У Театрі юного глядача актори прочитають японські народні казки у жанрі японського розмовного театру Ракуго. Глядачі почують історії про духів, відьом, домовиків. Подія напевно сподобається любителям японської екзотики в дусі Міядзакі та страшних казок.

Коли: 5 вересня, о 18:00

Де: Театр музичної комедії, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням


Spiv Brativ

Це неповторний український гурт, створений чотирма рідними братами. Ще у 2014 році хлопці почали давати концерти для українських захисників на фронті. А після повномасштабного вторгнення започаткували музичний щоденник війни і приєдналися до проекту "Музична оборона". У своїх роботах вони розповідають саме про те, що сьогодні болить кожен. Тож інтерес публіки до творчості колективу постійно зростає.

Коли: 6 вересня о 19:00

Де: Театр музичної комедії, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 190 грн

Квитки за посиланням


Концерт органної музики

Великий концерт органної музики за участю солістів опери та оркестру. Перше відділення програми відкриється незрівнянною світовою класикою, а у другому – у магічному обрамленні музики органу звучатиме українська класика та народний мелос. Хвилююча, зворушлива музика, яка дарує віру та надію, звучатиме на сцені Одеської Опери.

Коли: 7 вересня – о 17:00, 30 вересня – о 16:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пров. Чайковського, 1

Вартість: від 320 грн

Квитки за посиланням


Шоу "Наука проти магії"

Це унікальне протистояння між фокусниками та вченими, яке пожвавить уяву глядачів і змусить задуматися про можливості мистецтва та знань. У шоу можна не просто побути глядачем, а й активним учасником у ролі журі, використовуючи телефони для голосування. Від захоплюючих фокусів і дивовижних наукових експериментів ви поринете у світ загадок і фантастичних можливостей.

Коли: 9 вересня об 11:00

Де: Театр музичної комедії, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням


Awa Band. Джаз, пісні України та світу

На концерті можна поринути у подорож епохами від старого доброго джазу до сучасних хітів в авторській обробці. Глядачі почують українську музику у джазовій інтерпретації та фантастичні імпровізаційні соло. Цей вечір звучатиме українською, французькою, англійською та іспанською мовами.

Коли: 9 вересня, о 19:00

Де: Міжнародний культурний центр "Уніон", вул. Троїцька, 43

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням


Стендап "Адаптація"

Іван Голованенко та Вюсал Талибов – одні з найяскравіших представників сучасної одеської комедійної сцени. Молоді та характерні хлопці підготували для вас годину, а може й більше, добірного матеріалу. Спостереження за непростим життям, пошук себе та проблеми адаптації в сучасній Україні. Чи не тривіальні жарти і креативний підхід.

Коли: 10 вересня, о 19:00

Де: Beit Grand, вул. Ніжинська, 77/79

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням


Відкриття концертного сезону у філармонії

У Великій філармонії невдовзі стартує концертний сезон. Першого дня на глядачів чекає унікальна музична програма. На концерті пролунають відомі класичні композиції Ференца Ліста, Антоніна Дворжака та Вікторії Польової.

Коли: 12 вересня о 18:00

Де: Одеська обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням


Театр Тіней TEULIS

Мистецтво театру має вік кілька тисяч років, але останні десятиліття цей жанр переживає відродження і небувалий апгрейд. Театр тіней напрочуд простий в ідеї, і йому підвладні дива перетворення. Варто лише актору зайти за напівпрозорий екран, як для глядачів починається мультиплікація: темні фігури виростають одна з одної, перетворюються, змінюються у розмірах. Театр тіней Teulis доводить, що всі фантазії можна перетворити на життя за допомогою тіней людського тіла. Глядачі поринуть у чаклунське шоу і хореографію, що захоплює дух, які з легкістю полонять серця.

Коли: 13 вересня о 18:00

Де: Театр музичної комедії, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 290 грн

Квитки за посиланням


Вистава "Саша, винеси сміття"

Одеситам покажуть унікальну роботу авторства Наталки Ворожбит як "історію одного воскресіння". Історія, написана у 2015 році, сьогодні виявилася особливо резонуючою з українською реальністю. Вона про війну, яка триває понад вісім років. Але якщо раніше трагедію багато хто просто не помічав, тепер ніхто не зміг залишитися осторонь. Глядачі зможуть відчути, пережити, переосмислити багато чого. І зрозуміти, до чого тут Сашко та сміття.

Коли: 15 вересня о 18:00

Де: Одеський театр опери та балету, пров. Чайковського, 1

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням


Latexfauna

Захід сонця і ти. Повне єднання тебе та Фауни на благодійному концерті. Танцюй на зеленому газоні, сьорбай ігристе і поринай. Усі кошти, зібрані з продажу квитків, передадуть на потреби ЗСУ. Відкривай Mandra, проводжайте літо і рухайся назустріч сонцю.

Коли: 16 вересня о 18:00

Де: Mandra Lavandiia, с. Протопопівка, берег Хаджибейського лиману

Вартість: від 990 грн

Квитки за посиланням


Вистава "Еклери на мільйон"

Скільки коштує щастя? Мільйон чи мільярд? У гривнях чи доларах? Герої цієї історії впевнені, що щасливими їх може зробити лише великий куш. Вони готові віддати останнє, щоб почути секрети успіху від молодого американського мільйонера. І поки "акули бізнесу" навіть не підозрюють, що їх обдирають до нитки, у їхнє життя вривається справжнє кохання, вірні друзі навіть мафія. І тут уже хочеш чи ні, але із "зони комфорту" все ж таки доведеться вийти. Чи вдасться цим "мільйонерам" вибратися з небезпечної події живими та не голими? Це я річка, заплутана і дуже кумедна історія.

Коли: 17 вересня, о 17:00

Де: Beit Grand, вул. Ніжинська, 77/79

Вартість: від 450 грн

Квитки за посиланням


Оля Полякова. "Все буде добре"

Глядачі побачать українську співачку у нових несподіваних образах. На концерті прозвучать вже добре відомі "Шльопанки", "Королева Ночі", "Номер один", "Рай на землі" в українському перекладі. Також Оля Полякова представить нові композиції, які увійдуть до нового альбому співачки.

Коли: 18 вересня о 18:00

Де: Театр музичної комедії, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 700 грн

Квитки за посиланням


Вистава "8 люблячих жінок"

У центрі яскравої детективної комедії – чарівна та таємнича жінка, вірніше, вісім жінок. І кожна когось закохана, а крім того – ще має скелетик у шафі. Глядачам доведеться заглянути і в ту шафу, і в один заміський будинок поблизу Парижа.

Коли: 18 вересня о 18:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням


Odesa Fiesta

Прем'єра незвичайної та яскравої програми, у якій слухачі стануть і учасниками танцювального дійства. Запальні ритми боса нові, танго, сальси, болеромно змінять один одного у яскравому калейдоскопі країн Іспанії, Латинської Америки, Греції, Мексики, Ізраїлю, України. Танцювати разом із виконавцями обов'язково!

Коли: 26 вересня, о 17:00

Де: Одеська обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням


Презентація нової книги Сергія Жадана

Письменник представить свою нову поетичну збірку "Скрипниківка". У книзі 50 і 1 вірш, написані до і після великого вибуху, зібрані разом, поєднані відчуттям мови, яка так болісно зникає, але потім обов'язково повертається. Не пропустіть вечір поезії, яка розмиває суто академічні кордони і стає чимось важливішим, щоденним, розлитим у повітрі, що визначає наші інтонації.

Коли: 29 вересня, о 18:30

Де: Одеська обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 500 грн

Квитки за посиланням



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися