Куди піти в Одесі: найцікавіші події цих вихідних

Куди піти в Одесі на вихідних 14 та 15 жовтня

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться на цих вихідних в Одесі. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки.


Балет "Жизель"

Це по праву є одним з найбільш популярних балетів світу, і саме з цього твору набрав повної сили балетний романтизм. Адже мова танцю, як ніяка інша може передати всю палітру людських почуттів — без жодного слова. Адже у балеті танець є головним поетичним інструментом для передачі художнього змісту.

Коли: 14 жовтня, 16:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 370 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Чоловік для Памели"

Ексцентрична американська комедія вперше на одеській сцені. Якщо вас пригощають чаєм з мурахами, якщо красень-футболіст шукає подругу життя, а капітан-утікач починає конкретно гнати хвилю, якщо покійний кіт раптом починає нявкати, а портрет прадіда раптом закурює, якщо по кімнатах блукають привід крадіжника свиней і парочка мисливців за багатою спадщиною - значить, вы в будинку Памели Кронкі - самої безжурної бабусі во всій Америці.

Коли: 14 жовтня, 16:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням


Оперета Імре Кальмана "Маріца"

Прем'єра вистави відбулася лише у жовтні 2020 року. Її називають найбільш "угорським" твором композитора, і постановники оперети сфокусували увагу саме на фольклорних мотивах вистави, не тільки у музиці, а й у спеціально створених декораціях і костюмах. Соковито, яскраво і емоційно. Тут усе пронизано циганськими мотивами, романтикою і пристрастю. А декількома сюжетними лініями рухає одне почуття  - кохання. І хоча на заваді почуттям стоїть майнова нерівність і різне походження, нема таких перепон, яке не здатне подолати справжнє кохання.

Коли: 14 жовтня, 17:00

Де: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Балет-пантоміма "Пітер Пен"

Блискуча музика Джоакіно Россіні, Лео Деліба, Андре Мессаже та Йоганна Штрауса надають виставі чарівної граційності. А оригінальне балетне прочитання та яскраві костюми підкреслюють витонченість постановки. Балет-пантоміма "Пітер Пен" не залишить вас байдужими. Хто не знає Пітера Пена - відважного хлопчика, що опікується ватагою хлоп’ят та б’ється з піратами? Він не дорослішає, вміє літати, і може навчити літати будь-яку дитину. У Пітера є своя фея Дзінь-Дзінь, а також особистий ворог - капітан Гак. Захоплююча історія про дитинство перенесе вас у Небувалію, де крім головних героїв живуть індіанці та русалки. Пригоди тільки починаються!

Коли: 15 жовтня, 12:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 70 грн

Квитки за посиланням 


Дитяча вистава "Мауглі"

Вистава за  мотивами "Книги джунглів" Кіплінга. Батьки кинули маленького індійського хлопчика у джунглях, тому що їх переслідував тигр Шерхан. Зграя вовків врятувала малюка і виховала його. Поруч з Мауглі були його вірні вчителі: ведмідь Балу і пантера Багіра. Проте Шерхан не забував про свою поразку. Коли Мауглі виріс, йому довелося пережити чимало пригод в індійських джунглях. Однак головним його ворогом і до тепер залишається старий тигр, який переконаний, що людське дитя - це його здобич. Для глядачів від 5 років.

Коли: 15 жовтня, 12:00

Де: Одеський театр юного глядача, вул. Грецька, 48А

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 


Мюзикл "Едіт Піаф. Життя в кредит"

Неймовірно талановита і разом з тим драматична співачка стала справжнім символом французької естради, витонченості і шарму. Її життя було сповнено фатальних зустрічей та містичних подій. Так, ніби якась нестримна сила впливала на долю цієї маленької артистки. Ніби договір про перебіг буття Едіт був укладений ще до її народження. От тільки з ким? Хто дав їй цей неземний голос та неймовірний дар, який так і не приніс їй щастя? На її шляху були падіння і злети, зустрічі і розлуки, бідність і розкоші, надія і зневіра, пристрасть і залежність. Але ким була вона сама, незрівнянна Едіт Піаф, маленький "горобчик" і велика жінка?

Коли: 15 жовтня, 18:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: від 100 грн

Квитки з посиланням 


Сценічна кантата CARMINA BURANA

Національний академічний театр опери та балету представляє увазі глядачів знамениту кантату  Карла Орфа "Карміна Бурана" (Carmina Burana) в Одесі. Свій найзнаменитіший твір німецький композитор написав на власне лібрето за матеріалами рідкісної збірки середньовічної поезії скальдів і ченців початку XIV століття, неповна назва якого на традиційній латині Carmina Burana перекладається як "Пісні Боєрна". Власноруч відібравши для майбутнього шедевра лише 24 тексти з усього обсягу пісень і віршів збірки, Орф написав феєричну партитуру для хору, оркестру та трьох солістів.

Коли: 15 жовтня, 16:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Льовушка"

В основі оповідання київського драматурга Анатолія Криму "Льовушка" - реальна історія, історія про хлопчика Льовушку, у якого були дві улюблені бабусі – Розалія Соломонівна та Дарина Іванівна, а просто – бабуся Роза та бабуся Даша. Обидві бабусі обожнювали свого єдиного онука, змагалися між собою, кого він більше любить, і куди він ходитиме – до синагоги чи церкви. Льовушка живе у повоєнному Києві, на Подолі. І атмосфера Льовушкіного двору так нагадує нашу, одеську – з хитрими хлопчиками, з люблячими бабусями, з довірою та любов'ю до людей та життя.

Коли: 15 жовтня, 18:00

Де: Одеський театр юного глядача, вул. Грецька, 48А

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися