Куди піти в Одесі у грудні: найцікавіші події

Огляд афіши Одеси на грудень

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які заплановані на грудень в Одесі. Через війну подій у місті не так багато, але є концерти, вистави, шоу, стендап та навіть швидкі побачення. Обирайте на власний смак і не сидіть вдома, але не ігноруйте повітряні тривоги та дотримуйтесь правил безпеки.


Ріголетто

В Національному академічному театрі опери та балету в Одесі відбудеться класична опера Джузеппе Верді на сюжет драми Віктора Гюго "Король бавиться". Свого часу і письменнику, і композитору довелося стикнутися з чималими труднощами. Твір письменника був заборонений цензурою, тому що критикував королівську владу. Адже серед прототипів персонажів — король Франциск І та блазень Трибуле.

Коли: 1 грудня, 16:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Ефект Доплера"

Ви згодні із твердженням "Детективна історія – це приємна розвага для шляхетних умів"? Тоді вас тим більше захопить загадка злочину в англійському стилі! До відомого автора детективних романів приходить інспектор поліції, розслідуючи зникнення Майло Тіндла. У руках поліції – таємнича записка. Невже заплутаному злочину судилося зійти зі сторінок книг у реальне життя чи це просто гра уяви?

Коли: 1, 20 грудня, 16:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: 200 грн 

Квитки за посиланням 


Вистава "Баламути"

Пустотлива комедія від автора сценарію фільму "Кохання та голуби". На що можна піти від одноманітного нудного життя на схилі років? На все, навіть на найбожевільніші вчинки. І вік тому не завада. "Випробуємо нове блаженство!" - вирішили герої цієї веселої історії - і такого начудили, що рушницю без бойка стріляти стало, і півні стали яйця нести. Одним словом, збаламутили застійну воду навколишньої дійсності. Режисер-постановник – Олена Пушкіна.

Коли: 2 грудня, 18:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням


Балет для всієї родини "Дюймовонька"

Крихітна дівчинка Дюймовонька — героїня однойменної казки датського письменника, мандрівника і казкаря Ганса Крістіана Андерсона, незабаром розповість про свої пригоди глядачам. На сцені Одеської опери вона не лише стане на пуанти, а й перенесеться до країни Підвіконня, покатається на Великій Квітковій Каруселі, подорожуватиме землею Жуків і Ельфів, влаштує Велике Прибирання, побуває у Лісі Високих Трав і на показі Високої Жукомоди Від-Жутюр. Тендітна Дюймовонька подолає усі труднощі і врешті - решт, знайде друзів і справжнє кохання. Творці нової вистави, спеціально на замовлення театру, створили музику, лібрето, хореографію, ексклюзивні декорації і костюми, а славетний балет та оркестр Одеської опери сповнили виставу неповторною казковою чарівністю, незабутньою музикою, гумором і блискучою хореографією.

Коли: 3 грудня, о 17:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Концерт "Пісня поміж нас ХАМДТ ім. М.Куліша"

Музична арт-терапевтична програма “Пісня поміж нас” – інтерактивна зустріч з глядачем, на якій за допомогою затишного співу українських пісень створюється загальна творча атмосфера, відбувається покращення психологічного стану, підвищення позитивного настрою учасників програми та розвиток їх творчих здібностей.

Коли: 3 грудня, 18:00

Де: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька, вул. Пастера, 15

Варість: 250 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Чарівні пригоди Святого Миколая"

Новорічне мультимедійне шоу для всієї родини. Народна мудрість каже: вірте в новорічне диво, і воно обов'язково станеться. Інтерактивне шоу із чарівними паличками в руках, яке ви ще не бачили. Яскрава вистава для всієї родини за участі улюблених казкових персонажів. Напередодні чарівної пори Святий Миколай чекав на листи від дітей, щоб у новорічну ніч сховати подарунок, під ялинку, а величезний мішок з листами має доставити Сніговик. Але в нього на шляху зустрілася Солоха, розбила Сніговика та викрала листи, які він ніс Святому Миколаю. Вік від 1 року. 

Коли: 4 грудня, 11:00

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 180 грн

Квитки за посиланням


Концерт НАОНІ Orchestra "Різдвяне світло"

НАОНІ Оркестра - на сьогодні фактично єдиний професіональний оркестр українських інструментів. Під керівництвом Віктора Гуцала зібралися кращі майстри української інструментальної музики. Понад сорок народних інструментів дозволяють НАОНІ Оркестра працювати з будь-яким жанром. Колектив відомий тим, що з легкістю та в притаманному собі стилі може грати як саундтреки до голлівудських блокбастерів, так і рок-хіти.  

Коли: 5 грудня, 18:00

Де: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: 820 грн

Квитки за посиланням 


Вистава Наталії Могилевської "Доньки"

Вистава присвячена всім жінкам України. Як і в випадку з іншим спектаклем співачки - "Я вдома" - продюсеркою виступила Нонна Кондрашова. Навіть в ці трагічні тяжкі часи Наталія Могилевська знаходить у собі сили ділитися з глядачем щастям та ніжністю. "Чим страшніші ракетні обстріли, тим більше любові та надії у моїх спектаклях", - каже вона.

Коли: 6 грудня, 18:00

Де: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Концерт GREEN GREY "ЯК ТИ?"

На тривалий час, рок-гурт поставив на паузу свою діяльність у музичному просторі України. Цей час був важливим для пошуку нових сенсів, у якому хлопці віднайшли свій рок. Саме тому, зараз Green Grey вирушає у всеукраїнський тур під гаслом "Як ти, друже?!". Це не просто спосіб висловити тривалий сум гурту за своїми фанами, а і намір познайомити їх з новими сенсами тепер вже україномовних треків.

Коли: 6 грудня, 19:00

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 220 грн

Квитки за посиланням 


Балет "Жизель"

Це по праву є одним з найбільш популярних балетів світу, і саме з цього твору набрав повної сили балетний романтизм. Адже мова танцю, як ніяка інша може передати всю палітру людських почуттів — без жодного слова. Адже у балеті танець є головним поетичним інструментом для передачі художнього змісту.

Коли: 7 грудня, 16:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 370 грн

Квитки за посиланням 


Концерт Тіни Кароль

Нещодавно Тіна Кароль презентувала кліп на пісню "Не святі". За її словами, композиція покликана донести те, що кохати та освідчуватись важливо сьогодні, а не потім. Її пісні часто торкаються чутливих тем та змушують замислитися. Тіна Кароль надихається життям та своїми фанатами. 

Коли: 7 грудня, 18:00

Де: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 900 грн

Квитки за посиланням


Вистава "Останнє попередження"

Піднімемо фундаментальні теми людського існування, вірніше, одну з них. Але саме ту, що так турбує будь-якого, хто над нею ретельно замислювався. Якщо смерть - це тільки завіса, то що вона від  нас приховує? Чи є щось за межами відпущеного нам на цій землі компромісного терміну? Для наших героїв кінець - це тільки початок, ось тільки з досить несподіваним продовженням і постійним впливом їх сумбурних рішень з прожитого життя... Цілих півтори години інтенсивних переживань і захоплюючих емоцій, сміху і стримування сліз. Формат малої сцени спочатку дивує, потім з'являється почуття власної участі. Здається, ось-ось і тебе теж підхоплять в цьому вихорі емоцій і втягнуть  в те, що відбувається. І неодмінно втягнуть.

Коли: 7, 21 грудня, 16:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Катерина"

У цій постановці ви знайдете багато відмінностей від оригіналу, хоча суть оповіді залишається. Діячі театру модернізували поему Тараса Григоровича, додавши до сюжету минуле і сьогодення, домігшись у такий спосіб унікальності та більшого символізму. Крім того, музика, яка звучатиме в момент театральної вистави, це робота самого Олександра Родіна, відомого українського композитора. Саме завдяки його музиці вистава оживає. До того ж, потрапивши на спектакль, ви побачите неймовірні декорації, а також поринете в українські обряди, фольклор і пізнаєте глибше шевченківський образ Катерини в сучасній інтерпретації.

Коли: 8 грудня, 17:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Концерт Степанв Гіга. Золоті хіти на біс!

Степан Гіга виховувався на музиці Pink Floyd, Deep Purple, Queen. А виступ Metallica з симфонічним оркестром наштовхнув його на думку зробити такий самий концерт. Хто знає - можливо це станеться ще до нашої перемоги. Наразі Степан Гіга за підтримки доньки, сина та друзів продовжує давати концерти на підтримку ЗСУ. 

Коли: 9 грудня, 18:30

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 390 грн

Квитки за посиланням 


Великий Український Stand Up

На сцені для вас жартуватимуть: Аміль Насіров- комік, актор, волонтер та учасник рєп-групи "Курган & Agregat". Найкращий актор року за головну роль у фільмі-сенсації "Люксембург, Люксембург"; Фелікс Редька– харизматичний і талановитий комік, автор гучних скетчів про Анатолія Почечуна (народного мера Сум), пародії на Олексія Арестовича та успішного проєкту "Комік плюс історик"; Макс Вишинський - комедіант, який непідробно щиро іронізує над дорослим та подружнім життям. Перший український стендап-комік, який дав вже два сольних концерта в МЦКМ "Жовтневий Палац", також його стендап звучав в Палаці Спорту перед 5000 глядачами; Лера Мандзюк– прима української стендап-комедії родом із Закарпаття, стендап-комікеса у проекті "Жіночий квартал", коментатор телешоу "Богиня шопінгу", неодноразова переможниця шоу "Розсміши коміка".

Коли: 9 грудня, 19:00

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 430 грн

Квитки за посиланням 


Дитяча вистава "Мауглі"

Вистава за  мотивами "Книги джунглів" Кіплінга. Батьки кинули маленького індійського хлопчика у джунглях, тому що їх переслідував тигр Шерхан. Зграя вовків врятувала малюка і виховала його. Поруч з Мауглі були його вірні вчителі: ведмідь Балу і пантера Багіра. Проте Шерхан не забував про свою поразку. Коли Мауглі виріс, йому довелося пережити чимало пригод в індійських джунглях. Однак головним його ворогом і до тепер залишається старий тигр, який переконаний, що людське дитя - це його здобич. Для глядачів від 5 років.

Коли: 10 грудня, 12:00

Де: Одеський театр юного глядача, вул. Грецька, 48А

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 


Концерт KOZAK SYSTEM "Українське сонце"

Вокаліст Kozak System Іван Леньо нагадує, що зараз ми всі маємо жити за формулою: ти або в ЗСУ або для ЗСУ. Музиканти ставлять собі за мету “запалювання” в людях духу спротиву. Попри втому від війни, люди отримують на концертах Kozak System необхідну енергію та сили для подальшої боротьби. Український рок - чесний та безкомпромісний - це саме те, що потрібно публіці. 

Коли: 10 грудня, 18:00

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 190 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Чоловік для Памели"

Ексцентрична американська комедія вперше на одеській сцені. Якщо вас пригощають чаєм з мурахами, якщо красень-футболіст шукає подругу життя, а капітан-утікач починає конкретно гнати хвилю, якщо покійний кіт раптом починає нявкати, а портрет прадіда раптом закурює, якщо по кімнатах блукають привід крадіжника свиней і парочка мисливців за багатою спадщиною - значить, вы в будинку Памели Кронкі - самої безжурної бабусі во всій Америці.

Коли: 13, 28 грудня, 16:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 


Балет "Дон Кіхот"

Балетна вистава за мотивом роману Мігеля де Сервантеса. Вперше балет про Премудрого ідальго побачив світ у 1740 році і відтоді до цього твору зверталося багато митців. Одну з найкращих постановок здійснив хореограф Маріус Петіпа, який зробив центральними персонажами Китерію і Камачо. А сам Дон Кіхот та Санчо Панса відійшли на другий план. Музику до балету написав Людвіг Мінкус, на той час вже добре знайомий зі специфікою балетних вистав.

Коли: 13 грудня, о 16:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Льовушка"

В основі оповідання київського драматурга Анатолія Криму "Льовушка" - реальна історія, історія про хлопчика Льовушку, у якого були дві улюблені бабусі – Розалія Соломонівна та Дарина Іванівна, а просто – бабуся Роза та бабуся Даша. Обидві бабусі обожнювали свого єдиного онука, змагалися між собою, кого він більше любить, і куди він ходитиме – до синагоги чи церкви. Льовушка живе у повоєнному Києві, на Подолі. І атмосфера Льовушкіного двору так нагадує нашу, одеську – з хитрими хлопчиками, з люблячими бабусями, з довірою та любов'ю до людей та життя.

Коли: 14 грудня, 18:00

Де: Одеський театр юного глядача, вул. Грецька, 48А

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням


Балет для дітей "Червона Шапочка"

Це знайома кожному з дитинства історія про турботливу онуку, що необережно несе пиріжки бабусі через ліс. Про підступність, що чекає в самих звичних місцях і кордони людської доброти. Історія, розказана мовою танцювальних рухів під музику відомих композиторів. Вистава буде цікава дорослим і дітям. 

Коли: 16 грудня, о 12:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 70 грн

Квитки за посиланням 


Концерт Макса Барських

Уперше зі сцени пролунають хіти з нової платівки співака, яка одразу ж після релізу посіла перше місце в Apple Music, а українські радіостанції підхопили одночасно декілька головних синглів.

Коли: 18 грудня, 19:00

Де: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 1390 грн

Квитки за посиланням 


Вистава Ladies’ Night

В основі п'єси історія шести друзів, які втратили роботу. Хлопці беруть в облогу місцеві бари, заливаючи пивом своє невдале життя і домашні проблеми. Але, незабаром в їхньому житті все зміниться після побаченої реклами в одній із газет: "LADIES` NIGHT. Лише для жінок. Вхід 200 доларів".

Коли: 19 грудня, о 18:00

Де: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Подорож маленького музиканта

Це серія ексклюзивних імпрез, що включають знайомство із театром, інтерактивні концертні програми, тощо. Подорожуючи театром, ви поринете у світ неймовірної краси Одеської опери та театральних таємниць, а кульмінацією стануть знайомство із оперним і балетним мистецтвом, оркестром та музичними інструментами. На вас чекають твори популярної класики і сучасна музика, яка знайома і дорослим, і дітям, а також нові музичні відкриття, захоплюючи історії про театр, і все це в популярній, ігровій, доступній маленькому глядачу формі.

Коли: 23 грудня, 11:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: 125 грн

Квитки за посиланням 


Концерт органної музики

Концерт органної музики за участі солістів опери та оркестру. Перше відділення програми відкриється незрівняною світовою класикою, а у другому — в магічному обрамленні музики органу звучатиме українська класика та народний мелос. Хвилююча, зворушлива музика, яка дарує віру та надію, лунатиме на сцені Одеської Опери.

Коли: 24 грудня, 16:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Таємниця Снігової королеви"

це історія про неймовірну зимову пригоду, яка сталася у чарівній сніжній країні, де жили Ельза та Сніговик Олаф. В країні, в якій усі готувалися до найважливішої події року — зимового сніжного кулькопаду!! Про це свято, дізналася Снігова Королева. Вона була чарівницею і володіла неймовірною силою — здатністю зачаровувати небо і робити так, щоб сніг або шов, або його взагалі більше не випадало. Снігова Королева, розлютилася, що Ельза влаштовує кулькопад — та зачарувала небо, і свято опинилося під загрозою! Ельза та її вірний друг – сніговик Олаф, вирішили врятувати свято та зняти чари Снігової Королеви. І святкувати разом із дітьми, довгоочікуваний сніжний кулькопад!!! На них чекали неймовірні пригоди та випробування. Але їм допомагали діти і супер герої, яких вони зустрічали на своєму шляху.

Коли: 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 грудня, 11:00, 13:00

Де: BEIT GRAND, вул. Ніжинська 77/79

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням


Концерт органної музики

Концерт органної музики за участі солістів опери та оркестру. Перше відділення програми відкриється незрівняною світовою класикою, а у другому — в магічному обрамленні музики органу звучатиме українська класика та народний мелос. Хвилююча, зворушлива музика, яка дарує віру та надію, лунатиме на сцені Одеської Опери.

Коли: 24 грудня, 16:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Різдвяний концерт гурту СКАЙ в Одесі

Різдвяний тур СКАЙ пропонує шанувальникам абсолютно нову програму, еклектичність якої вражає. Поряд з безперечними хітами гурту - "Легковажна", "Струна", "Тебе це може вбити", "Подаруй світло", прозвучать відомі святкові пісні, а також популярні колядки. Особливої атмосфери виступу нададуть участь струнного квартету та дитячого хору. Такого на концертах СКАЙ ви ще не бачили та не чули! 

Коли: 26 грудня, 19:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 580 грн

Квитки за посиланням 


Балет-пантоміма "Пітер Пен"

Блискуча музика Джоакіно Россіні, Лео Деліба, Андре Мессаже та Йоганна Штрауса надають виставі чарівної граційності. А оригінальне балетне прочитання та яскраві костюми підкреслюють витонченість постановки. Балет-пантоміма "Пітер Пен" не залишить вас байдужими. Хто не знає Пітера Пена - відважного хлопчика, що опікується ватагою хлоп’ят та б’ється з піратами? Він не дорослішає, вміє літати, і може навчити літати будь-яку дитину. У Пітера є своя фея Дзінь-Дзінь, а також особистий ворог - капітан Гак. Захоплююча історія про дитинство перенесе вас у Небувалію, де крім головних героїв живуть індіанці та русалки. Пригоди тільки починаються!

Коли: 28 грудня, 12:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 70 грн

Квитки за посиланням



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися