Огляд афіши Одеси на вихідні 9 та 10 грудня

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться на цих вихідних в Одесі. Обирайтена власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки.

Вистава "Золоте теля"

Театральна авантюра на дві дії. Події роману розгортаються у вигаданому місті Чорноморськ, в якому кожен житель легко впізнає рідну Одесу. Крім всім відомих знаменитих комедійних персонажів, глядачів інсценування чекає зустріч з авторами гумористичного шедевра на сцені. Так-так, ви не помилилися, творці тексту існують на нашій сцені разом зі своїми героями.

Коли: 9 грудня, 16:00

Концерт Степанв Гіга. Золоті хіти на біс!

Степан Гіга виховувався на музиці Pink Floyd, Deep Purple, Queen. А виступ Metallica з симфонічним оркестром наштовхнув його на думку зробити такий самий концерт. Хто знає - можливо це станеться ще до нашої перемоги. Наразі Степан Гіга за підтримки доньки, сина та друзів продовжує давати концерти на підтримку ЗСУ.

Коли: 9 грудня, 18:30

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 390 грн

Великий Український Stand Up

На сцені для вас жартуватимуть: Аміль Насіров- комік, актор, волонтер та учасник рєп-групи "Курган & Agregat". Найкращий актор року за головну роль у фільмі-сенсації "Люксембург, Люксембург"; Фелікс Редька– харизматичний і талановитий комік, автор гучних скетчів про Анатолія Почечуна (народного мера Сум), пародії на Олексія Арестовича та успішного проєкту "Комік плюс історик"; Макс Вишинський - комедіант, який непідробно щиро іронізує над дорослим та подружнім життям. Перший український стендап-комік, який дав вже два сольних концерта в МЦКМ "Жовтневий Палац", також його стендап звучав в Палаці Спорту перед 5000 глядачами; Лера Мандзюк– прима української стендап-комедії родом із Закарпаття, стендап-комікеса у проекті "Жіночий квартал", коментатор телешоу "Богиня шопінгу", неодноразова переможниця шоу "Розсміши коміка".

Коли: 9 грудня, 19:00

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 430 грн

Вистава "БАЯДЕРКА"

Пориньте в світ індійської містики та екзотики за переглядом балету Людвига Мінкуса "Баядерка". "Баядерка" — одна з найвідоміших класичних вистав, балет-феєрія про фатальну силу романтичної пристрасті. В основі сюжету — історія про трагічне кохання танцівниці Нікії та воїна Солора, яким перешкоджає помста, ревнощі та  жага влади. Та попри все, тут немає злодіїв, правих та винуватих: в цій виставі панує любов. Балет сповнений яскравих сцен, однак справжньою перлиною, яка щоразу вражає своєю красою, вважається сцена з царства тіней. Це варто побачити!

Коли: 9 грудня, 16:00

Вистава "ЧУВАКИ не святкують або UKRAINIAN"

Вистава про нашу сучасність, про війну та зміни в українському суспільстві за останні декілька років. Але в центрі сюжету не сама війна, а життя одного українця, який розповідає про своє дитинство і юність в Конотопі,  навчання в Києві,  Майдан, війну, любов і дружбу та зраду одночасно. Вистава колоритна та динамічна, тримає глядача у постійному напруженні, а також здивує неочікуваними розвитками подій і манерою постанови. Вистава, яка деяким відкриє очі на правду, про яку мовчать, деяким допоможе зрозуміти жах війни, а іншим зможе просто підняти настрій і змусити вірити в найкраще майбутнє. Шквалемоцій, щовикликаєвистава, - відгомеричногосміхудомежі "больовогопорогусвідомості" - змусятьпо-новомузрозумітийоцінитите, щоєосновоюнашогожиття: мудрістьпредків, батьківськулюбовісинівськусамопожертву, цінусмертітазради, непорушністьвіриуте, щовсебудеУкраїнаімиобов'язковоздолаємонашихворогів.

Коли: 9 грудня, 16:00

Де: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька, вул. Пастера, 15

Вартість: від 80 грн

Дитяча вистава "Мауглі"

Вистава за  мотивами "Книги джунглів" Кіплінга. Батьки кинули маленького індійського хлопчика у джунглях, тому що їх переслідував тигр Шерхан. Зграя вовків врятувала малюка і виховала його. Поруч з Мауглі були його вірні вчителі: ведмідь Балу і пантера Багіра. Проте Шерхан не забував про свою поразку. Коли Мауглі виріс, йому довелося пережити чимало пригод в індійських джунглях. Однак головним його ворогом і до тепер залишається старий тигр, який переконаний, що людське дитя - це його здобич. Для глядачів від 5 років.

Коли: 10 грудня, 12:00

Де: Одеський театр юного глядача, вул. Грецька, 48А

Концерт KOZAK SYSTEM "Українське сонце"

Вокаліст Kozak System Іван Леньо нагадує, що зараз ми всі маємо жити за формулою: ти або в ЗСУ або для ЗСУ. Музиканти ставлять собі за мету “запалювання” в людях духу спротиву. Попри втому від війни, люди отримують на концертах Kozak System необхідну енергію та сили для подальшої боротьби. Український рок - чесний та безкомпромісний - це саме те, що потрібно публіці.

Коли: 10 грудня, 18:00

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 190 грн

Вистава "Карпатський вестерн"

Трагічна історія про кохання, зраду та смерть на дві дії. На вас чекають всі принади вестерну з українським колоритом: яскравий екшн, карколомна детективна історія, моторошний трилер та по-справжньому смішна комедія – усе це в пізнаваних реаліях і з близькими персонажами, де замість ковбоїв на конях ганятимуть зухвалі леґені, які підкорюють не дику пустелю, а здичавілі гірські ліси з духами предків. А от банда підступних розбійників буде класична! Ба навіть червоношкірий індіанець справжній буде! І відтяті скальпелі теж! І все це під запальну живу музику, веселі співи й сучасну хореографію.

Коли: 10 грудня, 16:00

Вартість: від 80 грн