Огляд афіши Одеси на вихідні.

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться на цих вихідних в Одесі. Обирайтена власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки.

Вистава "Різдвяні Історії"

Класична музика залишається популярною завжди. Особливо якщо її мотиви впізнаванні завдяки улюбленим новорічним і різдвяним фільмам. Особлива святкова атмосфера, посмішки і тепла ностальгія прикрасять холодний зимовий вечір. Симфонічне шоу "Різдвяні Історії" це тепле завершення такого складного для всіх нас року.

Коли: 16 грудня, 17:00

Вартість: від 320 грн

Вистава "Кайдашева сім'я"

Вистава за твором класика української літератури Івана Нечуй-Левицького – це історія життя селянської родини Омелька Кайдаша на тлі часу після скасування кріпосного права у 1861р. Загострення взаємин у сім'ї Кайдашів починаються з того, як дорослі сини створюють власні сім'ї, влаштовують свій побут, працюючи на невеликому шматку батьківського поля, не маючи можливості покращити своє економічне становище. Ця сценічна версія твору класика української літератури Івана Нечуй-Левицького стала однією з найяскравіших візитних карток нашого театру. А враховуючи той факт, що літературне першоджерело, за яким створено виставу, входить до навчальної програми для школярів та студентів, наш колектив протягом багатьох років відкриває кожен новий сезон саме цією своєю роботою, за яку заслужено став лауреатом всеукраїнського театрального фестивалю.

Коли: 16 грудня, 17:00

Де: Одеський театр юного глядача, вул. Грецька, 48А

Балет для дітей "Червона Шапочка"

Це знайома кожному з дитинства історія про турботливу онуку, що необережно несе пиріжки бабусі через ліс. Про підступність, що чекає в самих звичних місцях і кордони людської доброти. Історія, розказана мовою танцювальних рухів під музику відомих композиторів. Вистава буде цікава дорослим і дітям.

Коли: 16 грудня, о 12:00

Вартість: від 70 грн

Ілюзіон "Шоу Сандерса"

Це молодіжна сага про кохання. Мрії! Кохання! Пристрасть! Розчарування! І знову! Мрії! І знову... Кохання! Невичерпна енергія! Життя! Як іноді хочеться його відчути на повну, розірвати сіре коло буденності! Так, як персонажі цієї історії.. Осяянні мрією, вони йдуть до створення найкрутішого шоу в провінційному містечку, де всім на них байдуже! І тут починаються зовсім недитячі забави. Що ж, шлях до зірок, тернистий, тут можна зустріти і пристрасть, і любов, і розчарування, і, можливо, втілення мрій.

Коли: 16 грудня, 18:00

Де: Театр Малих Комедій, вул. Асташкіна, 1

Вартість: від 275 грн

Вистава "Любовний напій"

Опера на 2 дії. У Національному академічному театрі опери та балету відбудеться опера "Любовний напій" за лібрето Феліче Романі за мотивом лібрето Ежена Скріба. У комічному ключі у виставі розповідається про кохання Неморіно до норовливої дівчини Адіни. Але вона відмовляє йому у прихильності. Можливо, допоможе любовний напій? Аж тут до селища приходить загін солдат із сержантом, який так само хоче одружитися з Адіною! Треба діяти негайно! Нещасний закоханий купує у мандрівного аптекаря любовний напій, не здогадуючись, що це лише червоне вино. Але після такого частування настрій закоханого точно покращився і він перестав задивлятися на Адіну. На що дівчина тут же призначила весілля з сержантом…

Коли: 17 грудня, 16:00

Вистава "8 люблячих жінок"

Виставу поставлено за п'єсою драматурга Робера Тома, яку він написав 1958 року. За цією п'єсою було створено кінокартину "8 жінок" французьким режисером Франсуа Озоном, яка отримала численні нагороди та премії.  Але й вистава обіцяє бути не менш грандіозною, тож обов'язково подивіться її. Дія відбувається напередодні Різдва у Франції. В одному будинку був виявлений убитий чоловік, власник будинку. Навколо нього збираються 8 жінок — його діти, дружина, служниці та інші. Всі вони залишаються в замкненому будинку доти, доки не буде викрито вбивцю. Від постановки варто очікувати крутих поворотів, неперевершених діалогів, викриття таємниць і, безсумнівно, незвичайного фіналу. Це вже дійсно Cherchez la femme!

Коли: 17 грудня, 18:00