Огляд афіши Одеси на вихідні 27 та 28 січня

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться цими вихідними в Одесі. Обирайтена власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки.

Дитяча вистава "Кіт-Муркіт та Сонько-Дрімко"

Музична феєрія за мотивами українських колискових. Вистава про дитинство: про татове слово і мамину ласку, про ніжне муркотіння котика та м'якість пухової подушки. Кіт-Муркіт та Сонько-Дрімко - про нас із вами, про дитячі сни та мрії, які як ніколи повинні здійснюватися.

Коли: 27 січня, 17:00

Де: Одеський театр юного глядача, вул. Грецька, 48А

Квитки за посиланнями

AC/DC Tribute Show

Великий концерт присвячений 50-річчю AC/DC. Музика AC/DC - це шквал, драйв та дика енергія. Музиканти завжди знали, що в них виходить найкраще, тому, навіть попри любов до блюзу, вони стали богами хард-року. Частина кошти зібрана під час заходу піде на потреби ВПО.

Коли: 28 січня, 18:00

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 340 грн

Українська казка-хоррор "Івасик Телесик"

Знаменита українська історія про хлопчика та злісну відьму обростає новими подробицями, а заразом поповнюється іншими героями. А сам сюжет, який стає ще більш насиченим, у такій інтерпретації цілком тягне на сучасний хоррор. Тепер у Івасика-Телесика з'явився відданий, хоч і не надто надійний, помічник Забудько-Незнайка. А у коваля Кирила засліпила під чарами Зміючки його донька Орися. Так що клопоту у нашого головного героя явно додалося, але тим цікавіше.

Коли: 27 січня, 11:00

Балет "Болеро". "Танго полум'я і льоду"

"Болеро" Моріса Равеля, що є музичною візитівкою багатьох симфонічних оркестрів, спочатку задумувався як хореографічний твір, і був вперше виконаний в паризькій "Гранд-Опера" під час вечора антрепризи Іди Рубінштейн. Сам композитор згадував: "У 1928 році, на прохання пані Рубінштейн я написав "Болеро" для оркестру. Це – танець у дуже помірному темпі, абсолютно незмінний як мелодійно, так гармонійно і ритмічно, причому ритм безперервно відбивається барабаном. Єдиний елемент різноманіття вноситься оркестровим крещендо". Твір став настільки популярним, що посів вагоме місце в репертуарах багатьох театрів світу. Своє хореографічне втілення "Болеро" отримувало і на сцені Одеської опери. Наталія Баришева і Михайло Пєтухов (нині – педагоги-репетитори театру) повідали під музику Равеля історію Галатеї. Автором хореографії також виступив Георгій Ковтун. Моєю головною задачею сьогодні – є повернення традиції характерного балету на сцени театрів. В Іспанії кожна провінція має свою фольклорну ідентичність, тому я зібрав у цій версії хореографічні елементи регіонів країни в одне ціле. Для артистів балету ця постановка також своєрідний навчальний процес, оскільки в такій пластиці вони давно не працювали. Вперше для себе я експериментую з поєднанням кольору і хореографії. Цей балет – своєрідна симфонія костюмів, між кольорами яких розігрується власна історія.

Коли: 27 та 28 січня, 16:00

Балет-пантоміма "Пітер Пен"

Блискуча музика Джоакіно Россіні, Лео Деліба, Андре Мессаже та Йоганна Штрауса надають виставі чарівної граційності. А оригінальне балетне прочитання та яскраві костюми підкреслюють витонченість постановки. Балет-пантоміма "Пітер Пен" не залишить вас байдужими. Хто не знає Пітера Пена - відважного хлопчика, що опікується ватагою хлоп’ят та б’ється з піратами? Він не дорослішає, вміє літати, і може навчити літати будь-яку дитину. У Пітера є своя фея Дзінь-Дзінь, а також особистий ворог - капітан Гак. Захоплююча історія про дитинство перенесе вас у Небувалію, де крім головних героїв живуть індіанці та русалки. Пригоди тільки починаються!

Коли: 28 січня, 12:00

Вартість: від 70 грн

Дитяча вистава "Реґґеді Енн (Ганчір'яна лялька)"

Історія про дівчинку Марселлу та її ганчір’яну ляльку на ім’я Реґґеді Енн. Маленька Марселла захворіла і ніхто не зміг її вилікувати. Лялька Реґґеді Енн та інші іграшки Марселли не можуть з цим змиритися. Вони відправляються в ризиковану та захоплюючу подорож на пошук такого лікаря, який зможе допомогти дівчинці одужати. На шляху до лікаря з Марселлою та з її іграшковими друзями трапляється багато пригод. І виявляється, що врятувати Марселлу може тільки гаряче та любляче серце.

Коли: 28 січня, 11:00

Вистава "Карпатський вестерн"

Усі принади вестерну з українським колоритом: яскравий екшн, карколомна детективна історія, моторошний трилер та по-справжньому смішна комедія – усе це в пізнаваних реаліях і з близькими персонажами, де замість ковбоїв на конях ганятимуть зухвалі леґені, які підкорюють не дику пустелю, а здичавілі гірські ліси з духами предків. А от банда підступних розбійників буде класична! Ба навіть червоношкірий індіанець справжній буде! І відтяті скальпелі теж! І все це під запальну живу музику, веселі співи й сучасну хореографію.

Коли: 28 січня, 16:00

Де: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька, вул. Пастера, 15

Вартість: від 80 грн

Фолк-мюзик "Кохання січового стрільця"

Оперета "Шаріка" з лібрето і музикою Ярослава Барнича та словами до пісень Юрія Шкрумелюка перетворилася на фолк-мюзикл "Кохання січового стрільця" — романтичну, сповнену гумором і безкомпромісним патріотизмом історію кохання січового стрільця Степана до мадярської дівчини Шаріки. Події відбуваються під час Першої світової війни в Закарпатті, де в мальовничому мадярському селищі стомлене від страждань серце Степана Балинського знаходить кохання всього свого життя. Попереду у головних героїв — тяжкі випробування на шляху до щастя, але вистава — легка, весела, забарвлена мелодійною музикою Ярослава Барнича, який сам був на службі у січовому стрілецтві.

Коли: 28 січня, 16:00