Куди піти у Одесі: найцікавіші події цих вихідних

Огляд афіши Одеси на вихідні.

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Коментарі зібрали найцікавіші події, які відбудуться цими вихідними в Одесі. Обирайтена власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та дотримуйтесь правил безпеки. 


Безкоштовний перегляд фільму "Їсти, Молитися, Кохати" 

Приходьте разом із друзями або власноруч створіть атмосферу затишку. Разом ми переживемо захоплюючі моменти та обговоримо враження після перегляду. Ця душевна історія вразить вас своєю теплотою та глибиною.

Коли: 3 лютого, 14:00

Де: вул. Мала Арнаутська, 66

Вартість: безкоштовно 

Подробиці за посиланням 


Тренінг "Переконай мене, якщо зможеш!"

На тренінгу розглянемо три дієві техніки переконання. Розберемо їх унікальні особливості. Учасники отримають індивідуальні завдання і зможуть попрактикуватися в моделях переконання. 

Коли: 3 лютого, 12:00

Де: Одеська обласна універсальна наукова бібліотека ім. М.Грушевського, вул. Троїцька, 49/51

Вартість: за попередньою реєстрацією 

Подробиці за посиланням 


Балет "Болеро". "Танго полум'я і льоду"

"Болеро" Моріса Равеля, що є музичною візитівкою багатьох симфонічних оркестрів, спочатку задумувався як хореографічний твір, і був вперше виконаний в паризькій "Гранд-Опера" під час вечора антрепризи Іди Рубінштейн. Сам композитор згадував: "У 1928 році, на прохання пані Рубінштейн я написав "Болеро" для оркестру. Це – танець у дуже помірному темпі, абсолютно незмінний як мелодійно, так гармонійно і ритмічно, причому ритм безперервно відбивається барабаном. Єдиний елемент різноманіття вноситься оркестровим крещендо". Твір став настільки популярним, що посів вагоме місце в репертуарах багатьох театрів світу. Своє хореографічне втілення "Болеро" отримувало і на сцені Одеської опери. Наталія Баришева і Михайло Пєтухов (нині – педагоги-репетитори театру) повідали під музику Равеля історію Галатеї. Автором хореографії також виступив Георгій Ковтун. Моєю головною задачею сьогодні – є повернення традиції характерного балету на сцени театрів. В Іспанії кожна провінція має свою фольклорну ідентичність, тому я зібрав у цій версії хореографічні елементи регіонів країни в одне ціле. Для артистів балету ця постановка також своєрідний навчальний процес, оскільки в такій пластиці вони давно не працювали. Вперше для себе я експериментую з поєднанням кольору і хореографії. Цей балет – своєрідна симфонія костюмів, між кольорами яких розігрується власна історія.

Коли: 3 лютого, 16:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Балет для дітей "Червона Шапочка"

Це знайома кожному з дитинства історія про турботливу онуку, що необережно несе пиріжки бабусі через ліс. Про підступність, що чекає в самих звичних місцях і кордони людської доброти. Історія, розказана мовою танцювальних рухів під музику відомих композиторів. Вистава буде цікава дорослим і дітям. 

Коли: 3 лютого, о 12:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 70 грн

Квитки за посиланням 


Прогулянка-екскурсія Таємниці підземної Одеси (КАТАКОМБИ під Молдаванкою) 

Ви спуститеся на глибину 25 метрів (це 7-8 поверхів вниз) і пройдете близько 2 км під цікаві розповіді з різними експозиціями. Каски та ліхтарі видаються кожному. Проходження експозицій: протирадіаційний притулок — тема "Холодна війна" на 1200 осіб, колишня жіноча в'язниця. Сталкер – тема постапокаліпсису.

До та після входу в систему – тема "Шахтна справа, будівництво міста, зростання катакомб тощо". Острів закоханих-тема психології, анатомії, біоритми, впливу сонця і т.д. Партизанська стоянка – тема партизанського руху ДСВ, їх побут та реалії того часу. Катакомбна церква – історія гоніння та розколу церкви.

В'язня - історія работоргівлі. Малина – історія криміналу, їхній зв'язок із підземеллями, легенди минулого. Контрабанда, скарби(що відкопали, а що ще ні) та інші знахідки. Обов'язково кофти, вітровки та зручне взуття.

Коли: 3 лютого, 14:00

Де: місце зустрічі повідомляється особисто 

Вартість: 300 грн

Подробиці за посиланням 


Вистава "В неділю рано зілля копала"

Вистава за мотивами однойменого твору. 

Коли: 3 лютого, 18:00

Де: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька, вул. Пастера, 15

Вартість: від 80 грн

Квитки за посиланням 


Кураторська екскурсія виставкою Дениса Метеліна "Декомунізація"

Вже у цю неділю відбудеться кураторська екскурсія виставкою Дениса Метеліна "Декомунізація" від Анастасії Явтушенко! У цьому проєкті художник іронічно досліджує наші стосунки з совєтською спадщиною. Кураторка розповість про:

• те, як пошкоджена будівля музею стає частиною експозиції;

• переосмислення совєтської архітектури в просторі;

• дослідження Дениса щодо конфлікту поколінь. 

Коли: 4 лютого, 14:00

Де: Одеський національний художній музей, вул. Софіївська, 5а

Вартість: від 75 грн

Подробиці за посиланням 

Виставка "Українське вбрання "ХУСТКИ"

Хустка була обов’язковим предметом гардеробу українок до початку XX столітя. Пізніше вона вийшла з моди. Можливо, через те, що вийшов з ужитку очіпок, а разом з ним і потреба вив’язувати хустку поверх нього. Сьогодні хустки знову повертаються в моду. З квітковими орнаментами, полотнами відомих художників чи національною символікою — бренди виготовляють аксесуари на всі смаки. Тепер їх носять не лише на голові, а й замість браслету, топу чи пов’язану на шиї чи сумці. Вкотре українська традиція стала світовим трендом.

Коли: 4 лютого, 15:00

Де: ГО "НОРМА ВІТА", вул. Мала Арнаутська, 66

Вартість: безкоштовно

Подробиці за посиланням 


Великий Український Stand Up

На сцені для вас жартуватимуть: Аміль Насіров- комік, актор, волонтер та учасник рєп-групи "Курган & Agregat". Найкращий актор року за головну роль у фільмі-сенсації "Люксембург, Люксембург"; Фелікс Редька– харизматичний і талановитий комік, автор гучних скетчів про Анатолія Почечуна (народного мера Сум), пародії на Олексія Арестовича та успішного проєкту "Комік плюс історик"; Макс Вишинський - комедіант, який непідробно щиро іронізує над дорослим та подружнім життям. Перший український стендап-комік, який дав вже два сольних концерта в МЦКМ "Жовтневий Палац", також його стендап звучав в Палаці Спорту перед 5000 глядачами; Лера Мандзюк– прима української стендап-комедії родом із Закарпаття, стендап-комікеса у проекті "Жіночий квартал", коментатор телешоу "Богиня шопінгу", неодноразова переможниця шоу "Розсміши коміка".

Коли: 4 лютого, 19:00

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 430 грн

Квитки за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися