Куди піти в Одесі у березні: найцікавіші події

Огляд афіши Одеси на березень

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Портал "Коментарі" зібрав найцікавіші події, які заплановані на березень в Одесі. Через війну подій у місті не так багато, але є концерти, вистави, шоу, стендап та навіть швидкі побачення. Обирайте на власний смак і не сидіть вдома, але не ігноруйте повітряні тривоги та дотримуйтесь правил безпеки.


Виставка Даніїла Ревковського та

Андрія Рачинського "Степ Мікі Маусів"

"Степ Мікі Маусів" — це художнє дослідження митців, засноване на факті, що саме на території України було знищено більше танків, ніж у будь-якій іншій країні світу. Даніїл Ревковський та Андрій Рачинський зібрали архів світлин танків, підбитих тут, на території України, за останні сто років. У своєму художньому пошуку вони відштовхнулися від назви, яку німецькі військові часів Другої світової війни дали радянським БТ-7 та Т-34-76 зразка 1942 року — Мікі Мауси: відкриті люки машин нагадували їм вуха диснеївського персонажа. Фантасмагоричність цієї метафори віддзеркалена в альтернативно-історичній частині проєкту — серії малюнків, які, за легендою, буде знайдено в Харкові в 2153 році.

Коли: 1 - 31 березня, 11:00

Де: Одеський національний художній музей, вул. Софіївська, 5а

Вартість: від 50 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Баламути"

Пустотлива комедія від автора сценарію фільму "Кохання та голуби". На що можна піти від одноманітного нудного життя на схилі років? На все, навіть на найбожевільніші вчинки. І вік тому не завада. "Випробуємо нове блаженство!" - вирішили герої цієї веселої історії - і такого начудили, що рушницю без бойка стріляти стало, і півні стали яйця нести. Одним словом, збаламутили застійну воду навколишньої дійсності. Режисер-постановник – Олена Пушкіна.

Коли: 1, 15 березня, 18:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Рок-опера "Ісус Христос — superstar"

Вперше на українській сцені — одна з найвідоміших рок-опер у світі з досить тривалою історією, яка стала шедевром і легендою світової музики — "Ісус Христос — суперзірка". Рок-опера Ендрю Ллойда Веббера та Тіма Райса, прем'єра якої відбулася на Бродвеї у 1971 році, здобула величезний глядацький успіх і була поставлена на сценах 17 країн світу.

Основою сюжету рок-опери стало Євангеліє від Іоанна — події, що сталися на початку Християнської Ери. Сюжетна лінія охоплює період від в'їзду Ісуса в Єрусалим до моменту смерті на Голгофі, останні сім днів життя Ісуса з Назарету, з моменту появи його на Пальмову неділю і до страти за наказом Понтія Пілата.

Коли: 1, 2, 22, 23 березня, 18:00

Де: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Прем'єра екскрусії "Мадам Одеса: шерше ля фам!"

Мадам Одеса - це не просто екскурсія, це справжня емоційна подорож у часі. На вас очікують неймовірні новели про наших одеситок, і це не тільки про Любов. Жінка – це Магія, це Сила, спроможна одним помахом вій повернути Історію в потрібному їй напрямку. Ви відчуєте цю Магію через призму неповторних образів, неймовірних історій та незабутніх вражень на нашій екскурсії.

Коли: 2 березня, 11:00

Де: зустрічаємось біля пам'ятника Вірі Холодній, вул. Преображенська, 25

Вартість: 300 грн – дорослий, 150 грн - діти до 14 років

Подробиці та запис за посиланням 


Вистава "Жінка на біс"

Лірична комедія. Любовний трикутник - не рідкісна фігура в театральних комедіях. Однак найчастіше мова йде про поєднання чоловік-дружина-коханка. У ліричній комедії "Жінка на біс" все з точністю до навпаки. Якщо жінка вирішує, що багато кохання не буває, то хто зможе її зупинити від полігамії ? Вже точно не чоловіки.

Коли: 3 березня, 18:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Балет "Жизель"

Це по праву є одним з найбільш популярних балетів світу, і саме з цього твору набрав повної сили балетний романтизм. Адже мова танцю, як ніяка інша може передати всю палітру людських почуттів — без жодного слова. Адже у балеті танець є головним поетичним інструментом для передачі художнього змісту.

Коли: 3 березня, 16:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 370 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Ліворуч від розлуки, на північ від тебе"

Гостросімейна трагікомедія з одним актом. Уявіть собі ситуацію: жінка хоче, чоловік - не дуже. Неправдоподібно? Тоді уточнимо, що вони одружені вісім років - і все встане на свої місця. Хоча ні, не все.Тому що тепер треба розібратися з двома сакральними питаннями: хто винен і що тепер робити...

Коли: 6 березня, 18:00

Де: Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В. Василька, вул. Луї Пастера, 15

Вартість: від 290 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Ефект Доплера"

Ви згодні із твердженням "Детективна історія – це приємна розвага для шляхетних умів"? Тоді вас тим більше захопить загадка злочину в англійському стилі! До відомого автора детективних романів приходить інспектор поліції, розслідуючи зникнення Майло Тіндла. У руках поліції – таємнича записка. Невже заплутаному злочину судилося зійти зі сторінок книг у реальне життя чи це просто гра уяви?

Коли: 6, 20 березня, 16:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: 200 грн 

Квитки за посиланням 


Вистава "Скажений день"

Ах, весілля! Найважливіша подія, яка стає початком захоплюючій подорожі у світ нового, вже сімейного, життя. Але куди поливе корабель кохання, коли за його штурвалом опиниться капітан нафтоналивного танкеру? Запрошуємо глядачів у захоплюючу подорож по морям кохання, а приховані підводні рифи лише надбавлять адреналіну!

Коли: 7 березня, 18:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням


Романтичний джаз при свічках 

Проект Вадима Бессараба. На вас чекає унікальне поєднання атмосфери старовинної Грецької зали українського театру з вишуканим звучанням струнних і оксамитовим тембром саксофону, чарівних звуків білого роялю і ніжного вокалу зробить ваш вечір досконалим. Насолоджуйтесь майстерністю професіоналів під керівництвом одного з найбільш ліричних піаністів сьогодення Вадима Бессараба.

Коли: 8 березня, 20:00

Де: Український театр, вул. Луї Пастера, 15

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Гра в правду"

Події вистави розгортаються в будинку співвласника видавництва Роберта Кеплена. Серед гостей – родичі, співробітники, інші співвласники. Прийом перетворюється на динамічний та непередбачуваний детектив, у який з кожною хвилиною все більше занурюються учасники прийому. "Гра в правду" – це філігранно прописаний сценарій, що постійно тримає в напрузі та не дозволяє відволіктися ані на хвильку. То до чого ж призведе кожного гра у правду?

Коли: 9, 22 березня, 18:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Концерт ТНМК в Одесі

Гурт ТНМК вже протягом 28 років залишається лідером вітчизняної хіп-хоп сцени. Будучи основоположниками жанру в Україні, музиканти продовжують дарувати всім свою перевірену роками творчість, сповнену драйву та фірмового міксу хіп-хопу, рок-хопу, року та репу. Неймовірно гармонійно ТНМК зазвучали навіть у симфонічному хіп-хопі. Частина гурту сьогодні беруть участь у захисті свободи України: Фагот – в добробаті "Реванш", бас-гітарист Костянтин Котя Жуйков – в Національній Гвардії України, гітарист Ярослав Верьовкін служить у морській піхоті. А інші учасники колективу активно діють на волонтерському фронті.

Коли: 14 березня, 18:30

Де: Одеська обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 290 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Не сподіваючись на мрію"

Не сподіваючись на мрію проходило життя Надії, яка, схоже, змирилася зі становищем старої діви і все своє життя заповнювала турботами про хвору матір, Любов Іванівну, поки одного разу напередодні Нового року в їх квартирі не пролунав дзвінок зовсім незнайомого чоловіка… Як складеться доля всіх героїв цієї дивовижної історії ви зможете дізнатися буквально "з перших вуст", тому що вистава поставлена таким чином, що кожен глядач відчує себе безпосереднім учасником цих сімейних сцен, діалогів, комічних ситуацій і, навіть, брехні "на благо". Усі образи легко впізнати, а ситуації — знайомі кожному! Уважний глядач одразу зрозуміє, про що з ним "говорять" зі сцени. Достатньо звернути увагу на імена героїнь!

Коли: 14 березня, 18:00

Де: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "[email protected]"

Цей драматичний твір про людей і людяність вже неодноразово підкорював глядачів на різних сценах світу. Головних героїв лише троє - подружжя і цуценя Булька. Господарі не встигають піклуватися про собаку, тому вирішують залишити тварину в установі, де її мають усипити. Причому всередині родини єдності немає, і цей непростий вибір долі собаки викриває негаразди в житті людей. Чоловік - нерішучий і розгублений, він не може покинути роботу зі складним графіком, але й Бульку йому щиро жаль. А яка у нього жінка, що вимагає позбутися цуцика? Чи така вона вже жорстока? А може просто загнана у кут власним життям і дуже нещасна?

Коли: 14 березня, 18:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 


Балет "Дон Кіхот"

Балетна вистава за мотивом роману Мігеля де Сервантеса. Вперше балет про Премудрого ідальго побачив світ у 1740 році і відтоді до цього твору зверталося багато митців. Одну з найкращих постановок здійснив хореограф Маріус Петіпа, який зробив центральними персонажами Китерію і Камачо. А сам Дон Кіхот та Санчо Панса відійшли на другий план. Музику до балету написав Людвіг Мінкус, на той час вже добре знайомий зі специфікою балетних вистав.

Коли: 15 березня, о 16:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Кайдаші"

Вистава за мотивом І. Нечуя-Левицького. Режисер Костянтин Пивоваров представить вам своє бачення цієї перлини української літератури. Сміх крізь сльози і сльози від сміху вам гарантовані. Адже всі ми трошки Кайдаші і залишаємось ними крізь час і простір.

Коли: 15 березня, 18:00

Де: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька, вул. Пастера, 15

Вартість: від 80 грн

Квитки за посиланням 


Масляна в Нью Васюках

Вуличний фестиваль їжі – це різні локації на яких готують, випікають та смажать щось смачненьке. Плов, мамалига, шурпа, шашлик, купати, ребра, плачинди, картопелька, соління, хотдоги, глінтвейн, трав'яні чаї і це ще не все. Різноманітні млинці, з начинкою та без, великі та малі. Буде дуже смачно. Крім того, запланована цікава, традиційна, розважальна програма на головній площі. На вас чекає: тетаральна постанова, традиційні конкурси й танці. А на завершення найяскравіший обряд спалення опудала за для того, щоб все згоріле в цьому вогнищі переродилось з попелу на нове й краще.

Коли: 16 березня, 10:00

Де: Этнопарк Одесса "Нью Васюки", 

Вартість: 595 грн

Подробиці за посиланням 


Балет для дітей "Червона Шапочка"

Це знайома кожному з дитинства історія про турботливу онуку, що необережно несе пиріжки бабусі через ліс. Про підступність, що чекає в самих звичних місцях і кордони людської доброти. Історія, розказана мовою танцювальних рухів під музику відомих композиторів. Вистава буде цікава дорослим і дітям. 

Коли: 16 березня, о 12:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 70 грн

Квитки за посиланням 


Великий Український Stand Up

На сцені для вас жартуватимуть: Аміль Насіров- комік, актор, волонтер та учасник рєп-групи "Курган & Agregat". Найкращий актор року за головну роль у фільмі-сенсації "Люксембург, Люксембург"; Фелікс Редька– харизматичний і талановитий комік, автор гучних скетчів про Анатолія Почечуна (народного мера Сум), пародії на Олексія Арестовича та успішного проєкту "Комік плюс історик"; Макс Вишинський - комедіант, який непідробно щиро іронізує над дорослим та подружнім життям. Перший український стендап-комік, який дав вже два сольних концерта в МЦКМ "Жовтневий Палац", також його стендап звучав в Палаці Спорту перед 5000 глядачами; Лера Мандзюк– прима української стендап-комедії родом із Закарпаття, стендап-комікеса у проекті "Жіночий квартал", коментатор телешоу "Богиня шопінгу", неодноразова переможниця шоу "Розсміши коміка".

Коли: 16 березня, 19:00

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 430 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "В неділю рано зілля копала"

Вистава за мотивами однойменого твору. 

Коли: 16 березня, 18:00

Де: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька, вул. Пастера, 15

Вартість: від 80 грн

Квитки за посиланням


Остап Ступка в комедії "Танго на трьох"

На вас чекає більше двох годин приємного і веселого дозвілля за переглядом трагікомедії "Танго для трьох". Адже вистава торкається одвічної теми стосунків чоловіка та жінки, а саме – ексцентричної Єви та підкореного нею Бруно. Єва – справжня мрія кожного чоловіка: розумна, красива, пристрасна. Та це той самий випадок, коли пристрасть виявляється роковою. Адже через свої почуття бідолаха Бруно відвідає усі кола пекла. А все – через сплановане Євою вбивство. Хто ж стоїть на заваді почуттям закоханих та якою врешті буде розв’язка шаленого комічного трилера – дізнаєтеся з вистави.

Коли: 17 березня, 18:00

Де: Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В. Василька, вул. Пастера, 15

Вартість: від 350 грн

Квитки за посиланням 


Балет для всієї родини "Дюймовонька"

Крихітна дівчинка Дюймовонька — героїня однойменної казки датського письменника, мандрівника і казкаря Ганса Крістіана Андерсона, незабаром розповість про свої пригоди глядачам. На сцені Одеської опери вона не лише стане на пуанти, а й перенесеться до країни Підвіконня, покатається на Великій Квітковій Каруселі, подорожуватиме землею Жуків і Ельфів, влаштує Велике Прибирання, побуває у Лісі Високих Трав і на показі Високої Жукомоди Від-Жутюр. Тендітна Дюймовонька подолає усі труднощі і врешті - решт, знайде друзів і справжнє кохання. Творці нової вистави, спеціально на замовлення театру, створили музику, лібрето, хореографію, ексклюзивні декорації і костюми, а славетний балет та оркестр Одеської опери сповнили виставу неповторною казковою чарівністю, незабутньою музикою, гумором і блискучою хореографією.

Коли: 17 березня, о 17:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Опера "Служниця - пані"

Легка, яскрава музична комедія 18 сторіччя,  вишукана палітра французької сторони театру практично занурить глядачів, які розміщатимуться просто на сходовому прольоті Французьких сходів,  у вирій подій. Іскрометна комічна опера, що оповідає про перемогу гарненької служниці Серпіни над своїм господарем - доктором Уберто, пережила чимало "серйозних" оперних вистав та вже майже три століття звучить на всіх сценах світу.

Коли: 17 березня, 12:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: 150 грн

Квитки за посиланням


Вистава "Чоловік для Памели"

Ексцентрична американська комедія вперше на одеській сцені. Якщо вас пригощають чаєм з мурахами, якщо красень-футболіст шукає подругу життя, а капітан-утікач починає конкретно гнати хвилю, якщо покійний кіт раптом починає нявкати, а портрет прадіда раптом закурює, якщо по кімнатах блукають привід крадіжника свиней і парочка мисливців за багатою спадщиною - значить, вы в будинку Памели Кронкі - самої безжурної бабусі во всій Америці.

Коли: 21 березня, 16:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Метод"

Дія відбувається в офісі міжнародної компанії, де на високу посаду претендують чотири кандидати: троє чоловіків та жінка. На що готові кандидати отримати заповітну вакансію? Які темні плями життя претендентів стануть явними? Що переможе: емпатія та людяність чи холодний розрахунок? Ця вистава дозволить поспостерігати не лише за реакцією героїв, викритих та показаних в іншому світлі, а й побачити буденні та звичні ситуації свого життя, освітлені незвичайним ракурсом та театральними прожекторами. Ви готові народитися знову і стати найкращою версією себе?

Коли: 21 березня, 18:00

Де: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька, вул. Пастера, 15

Вартість: від 80 грн

Квитки за посиланням 


Вистава Ladies’ Night

В основі п'єси історія шести друзів, які втратили роботу. Хлопці беруть в облогу місцеві бари, заливаючи пивом своє невдале життя і домашні проблеми. Але, незабаром в їхньому житті все зміниться після побаченої реклами в одній із газет: "LADIES` NIGHT. Лише для жінок. Вхід 200 доларів".

Коли: 26 березня, о 18:00

Де: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням


Концерт Дизель Шоу в рамках всеукраїнського туру 2024

Творча історія "Дизель Шоу" ознаменувалася величезною кількістю концертів та телевізійних випусків, які подарували всім українцям неймовірний заряд життєвого позитиву. Сьогодні виступи проєкту супроводжують незмінні аншлаги у різних куточках країни. Протягом всього періоду повномасштабної війни "Дизель Фонд" всіляко підтримує українців, що потребують допомоги, а також закриває чималу частину потреб наших оборонців.

Коли: 28 березня, 17:00

Де: Театр музкомедії (ОАТМК ім. М. Водяного), вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 300 грн 

Квитки за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися