Куди піти в Одесі у квітні: найцікавіші події

Огляд афіши Одеси на квітень

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. Портал "Коментарі" зібрав найцікавіші події, які заплановані на квітень в Одесі. Через війну подій у місті не так багато, але є концерти, вистави, шоу, стендап та навіть квартирник. Обирайте на власний смак і не сидіть вдома, але не ігноруйте повітряні тривоги та дотримуйтесь правил безпеки.


Виставка Даніїла Ревковського та Андрія Рачинського

"Степ Мікі Маусів"

"Степ Мікі Маусів" - це художнє дослідження митців, засноване на факті, що саме на території України було знищено більше танків, ніж у будь-якій іншій країні світу. Даніїл Ревковський та Андрій Рачинський зібрали архів світлин танків, підбитих тут, на території України, за останні сто років. У своєму художньому пошуку вони відштовхнулися від назви, яку німецькі військові часів Другої світової війни дали радянським БТ-7 та Т-34-76 зразка 1942 року - Мікі Мауси: відкриті люки машин нагадували їм вуха диснеївського персонажа. Фантасмагоричність цієї метафори віддзеркалена в альтернативно-історичній частині проєкту - серії малюнків, які, за легендою, буде знайдено в Харкові в 2153 році.

Коли: 1-30 квітня, 11:00

Де: Одеський національний художній музей, вул. Софіївська, 5а

Вартість: від 50 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Жінка на біс"

Лірична комедія. Любовний трикутник - не рідкісна фігура в театральних комедіях. Однак найчастіше мова йде про поєднання чоловік-дружина-коханка. У ліричній комедії "Жінка на біс" все з точністю до навпаки. Якщо жінка вирішує, що багато кохання не буває, то хто зможе її зупинити від полігамії? Вже точно не чоловіки.

Коли: 5 квітня, 18:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Музично-пластична казка "Пеппі"

Коли живеш сама на власній віллі, можна робити що завгодно, навіть спати поклавши ноги на подушку. Але у Пеппі є батько, капітан на кораблі, і він приїде до доньки. І дівчинці доведеться обирати. І це буде зовсім нелегко, навіть для Пеппі, яка вміє показати світ очима дитини усім навколо і не боятися відрізнятись.

Коли: 6 квітня, 12:00

Де: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька, вул. Пастера, 15

Вартість: від 80 грн

Квитки за посиланням 


Балет "Жизель"

Це по праву є одним з найбільш популярних балетів світу, і саме з цього твору набрав повної сили балетний романтизм. Адже мова танцю, як ніяка інша може передати всю палітру людських почуттів — без жодного слова. Адже у балеті танець є головним поетичним інструментом для передачі художнього змісту.

Коли: 6 квітня, 16:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 370 грн

Квитки за посиланням 


Балет для дітей "Червона Шапочка"

Це знайома кожному з дитинства історія про турботливу онуку, що необережно несе пиріжки бабусі через ліс. Про підступність, що чекає в самих звичних місцях і кордони людської доброти. Історія, розказана мовою танцювальних рухів під музику відомих композиторів. Вистава буде цікава дорослим і дітям. 

Коли: 7 квітня, о 12:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 70 грн

Квитки за посиланням 


Дитяча вистава "Увага! Ведмідь!"

Історія про те, як геніальні ідеї дитини втілюються в життя, і навіть іграшковий ведмідь оживає та починає свою чудасію. Головне, щоб батьки завжди розуміли і підтримували свою дитину. Тоді кожна річ стає чарівною.

Коли: 7 квітня, 17:00, 27 квітня, 11:00

Де: Одеський театр юного глядача, вул. Грецька, 48А

Вартість: 150 грн

Квитки за посиланням


Вистава "Баламути"

Пустотлива комедія від автора сценарію фільму "Кохання та голуби". На що можна піти від одноманітного нудного життя на схилі років? На все, навіть на найбожевільніші вчинки. І вік тому не завада. "Випробуємо нове блаженство!" - вирішили герої цієї веселої історії - і такого начудили, що рушницю без бойка стріляти стало, і півні стали яйця нести. Одним словом, збаламутили застійну воду навколишньої дійсності. Режисер-постановник – Олена Пушкіна.

Коли: 7 квітня, 18:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "[email protected]"

Цей драматичний твір про людей і людяність вже неодноразово підкорював глядачів на різних сценах світу. Головних героїв лише троє - подружжя і цуценя Булька. Господарі не встигають піклуватися про собаку, тому вирішують залишити тварину в установі, де її мають усипити. Причому всередині родини єдності немає, і цей непростий вибір долі собаки викриває негаразди в житті людей. Чоловік - нерішучий і розгублений, він не може покинути роботу зі складним графіком, але й Бульку йому щиро жаль. А яка у нього жінка, що вимагає позбутися цуцика? Чи така вона вже жорстока? А може просто загнана у кут власним життям і дуже нещасна?

Коли: 10 квітня, 18:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 


Класичні п’єси та новітні оповідання Леся Подерв’янського

До програми увійшли такі шедеври як п’єси “Кацапи”, “Гамлет”, “Нірвана”, а також абсолютно нові роботи автора. Також Лесь Подерв’янський обов’язково торкнеться сучасності та війни з Росією. 

"Я думаю, що зараз навряд чи з’явиться Рибак чи Гемінґвей, чи Олдінгтон. Я думаю, що має пройти якийсь час, щоб все це більше переосмислити. Тому що зараз можливі тільки якісь фейлетонні речі, такі на злобу дня, які сьогодні існують, а завтра вже ні", - сказав Лесь Подерв’янський в одному з інтерв’ю.

Коли: 11 квітня, 18:30

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 300 грн

Квитки за посиланням 


Концерт "ПОЖЕЖА" з

Олексієм Дурнєвим та Володимиром Дантесом 

Найуспішніше гумористичне шоу України на чолі з найдотепнішими ведучими вирушає в новий тур! Олексій Дурнєв і Володимир Дантес запрошують на "ПОЖЕЖУ" у вашому місті - бронюйте вечір під нескінченний сміх та яскраві враження. На вас чекають влучні жарти від майстрів гіганьок та гагоньок (о так, маестро знаються на цій справі), відверті зізнання ведучих та нових зіркових гостей і багато - ну-у-у-у дуже багато - імпровізації та бесід із залом. Тож, якщо вам є що сказати, "ПОЖЕЖА" готова до всіх ваших гострих запитань та відвертостей: це єдине шоу, де ви стаєте повноправним співавтором дійства. 

Коли: 11 квітня, 19:00

Де: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 690 грн

Квитки за посиланням


Вистава "Чоловік для Памели"

Ексцентрична американська комедія вперше на одеській сцені. Якщо вас пригощають чаєм з мурахами, якщо красень-футболіст шукає подругу життя, а капітан-утікач починає конкретно гнати хвилю, якщо покійний кіт раптом починає нявкати, а портрет прадіда раптом закурює, якщо по кімнатах блукають привід крадіжника свиней і парочка мисливців за багатою спадщиною - значить, вы в будинку Памели Кронкі - самої безжурної бабусі во всій Америці.

Коли: 11, 25 квітня, 16:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Гра в правду"

Події вистави розгортаються в будинку співвласника видавництва Роберта Кеплена. Серед гостей – родичі, співробітники, інші співвласники. Прийом перетворюється на динамічний та непередбачуваний детектив, у який з кожною хвилиною все більше занурюються учасники прийому. "Гра в правду" – це філігранно прописаний сценарій, що постійно тримає в напрузі та не дозволяє відволіктися ані на хвильку. То до чого ж призведе кожного гра у правду?

Коли: 12 квітня, 18:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Балет "Дон Кіхот"

Балетна вистава за мотивом роману Мігеля де Сервантеса. Вперше балет про Премудрого ідальго побачив світ у 1740 році і відтоді до цього твору зверталося багато митців. Одну з найкращих постановок здійснив хореограф Маріус Петіпа, який зробив центральними персонажами Китерію і Камачо. А сам Дон Кіхот та Санчо Панса відійшли на другий план. Музику до балету написав Людвіг Мінкус, на той час вже добре знайомий зі специфікою балетних вистав.

Коли: 13 квітня, о 16:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Концерт гурту "ЦВЯХ"

Тур "Алхімія! продовжується. На їхніх концертах оживають ляльки-мотанки, на сцені скачуть шамани з далеких Масайських племен, чорні мольфари йдуть до слему, а вправні тролі творять великі благодійні справи для наших захисників. Хлопці обіцяють, наалхімічити нових пісень, а також додати в сетлист улюблені хіти.

Коли: 13 квітня, 18:30

Де: More Music Club, вул. Пушкінська, 75

Вартість: від 320 грн

Квитки за посиланням 


Концерт гурту "ДІТИ ІНЖЕНЕРІВ". ТУР-2024 НА ПІДТРИМКУ ЗСУ

Діти інженерів, квіти інтер’єрів, спадкоємці винахідників… Можна продовжувати пошуки синонімів, аби описати цей гурт, але який в тому сенс, якщо ви гарно розумієте про кого мова. Як їх не назви, це або один з ваших найулюбленіших гуртів, або гурт, про який ви стовідсотково чули та який вам точно сподобається.

Коли: 13 квітня, 18:30

Де: МІЖНАРОДНИЙ КУЛЬТУРНИЙ ЦЕНТР "УНІОН", вул. Троїцька, 43

Вартість: від 490 грн

Квитки за посиланням 


Балет для всієї родини "Дюймовонька"

Крихітна дівчинка Дюймовонька - героїня однойменної казки датського письменника, мандрівника і казкаря Ганса Крістіана Андерсона, незабаром розповість про свої пригоди глядачам. На сцені Одеської опери вона не лише стане на пуанти, а й перенесеться до країни Підвіконня, покатається на Великій Квітковій Каруселі, подорожуватиме землею Жуків і Ельфів, влаштує Велике Прибирання, побуває у Лісі Високих Трав і на показі Високої Жукомоди Від-Жутюр. Тендітна Дюймовонька подолає усі труднощі і врешті - решт, знайде друзів і справжнє кохання. Творці нової вистави, спеціально на замовлення театру, створили музику, лібрето, хореографію, ексклюзивні декорації і костюми, а славетний балет та оркестр Одеської опери сповнили виставу неповторною казковою чарівністю, незабутньою музикою, гумором і блискучою хореографією.

Коли: 14 квітня, о 17:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 100 грн

Квитки за посиланням 


Соціальна вистава "ВПИСКА"

Кіношкола вперше підіймає таке важливе для суспільства питання, як вживання наркотичних засобів. Ця тема виникла не випадково, так як батьки довірили нам найцінніше - своїх дітей. Організатори вважають, що слід піднімати не тільки теми добрих і вічних казок, а й ставити перед собою завдання берегти дітей від залежної і вбивчої сили наркотиків. 

Коли: 16 квітня, 18:00

Де: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька, вул. Пастера, 15

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Ефект Доплера"

Ви згодні із твердженням "Детективна історія – це приємна розвага для шляхетних умів"? Тоді вас тим більше захопить загадка злочину в англійському стилі! До відомого автора детективних романів приходить інспектор поліції, розслідуючи зникнення Майло Тіндла. У руках поліції – таємнича записка. Невже заплутаному злочину судилося зійти зі сторінок книг у реальне життя чи це просто гра уяви?

Коли: 18 квітня, 16:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: 200 грн 

Квитки за посиланням 


Вистава "Не сподіваючись на мрію"

Не сподіваючись на мрію проходило життя Надії, яка, схоже, змирилася зі становищем старої діви і все своє життя заповнювала турботами про хвору матір, Любов Іванівну, поки одного разу напередодні Нового року в їх квартирі не пролунав дзвінок зовсім незнайомого чоловіка… Як складеться доля всіх героїв цієї дивовижної історії ви зможете дізнатися буквально "з перших вуст", тому що вистава поставлена таким чином, що кожен глядач відчує себе безпосереднім учасником цих сімейних сцен, діалогів, комічних ситуацій і, навіть, брехні "на благо". Усі образи легко впізнати, а ситуації — знайомі кожному! Уважний глядач одразу зрозуміє, про що з ним "говорять" зі сцени. Достатньо звернути увагу на імена героїнь!

Коли: 18 квітня, 18:00

Де: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 150 грн

Квитки за посиланням 


Концерт гурту Ziferblat

Гурт Ziferblat став відкриттям Нацвідбору на цьогорічний конкурс "Євробачення". Їхня щира музика знайшла та об’єднала шанувальників колективу по всій Україні. Серед інших вони вирізняються не тільки яскравими образами, в яких можна побачити вплив Фредді Мерк’юрі та Девіда Бові, але й музикою. Ziferblat - інді гурт, який не цурається фанку та інших музичних течій.  

Коли: 18 квітня, 18:00

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 350 грн

Квитки за посиланням 


Сольний стендап концерт Богдана Боярина

Богдан Боярин запрошує вас на свій сольний концерт. Богдан Боярин володіє комедійною харизмою, що приваблює глядачів з перших хвилин. Його стиль виступу поєднує гостроту жартів, спостереження з життя та іронію, відображаючи різноманітні теми. Незалежно від того, чи ви знайомі зі стендапом, чи ви є фанатом комедії, сольний стендап концерт Богдана Боярина - це чудова можливість розслабитися та розважитись в цей чудовий вечір неділі.

Коли: 22 квітня, 19:30

Де: Odessa Factory Group, вул. Преображенська, 11

Вартість: 250 грн

Квитки за посиланням 


БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ. АКУСТИЧНА ПРОГРАМА

Концерт з акустичною програмою. З початку повномасштабного вторгнення РФ "БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ" дають виключно благодійні концерти. За два роки музиканти зібрали на потреби ЗСУ понад 50 мільйонів гривень. 

"Куплений вами квиток на концерт гурту БЕЗ ОБМЕЖЕНЬ - це донат для українських військових, а тим самим - внесок у нашу Перемогу. Більшу частину цих коштів ми витратимо на закупівлю дронів та автомобілів для ЗСУ", - каже лідер гурту Сергій Танчинець. 

Коли: 23 квітня, 19:00

Де: Одеський національний академічний театр опери та балету, пр. Чайковського, 1

Вартість: від 700 грн

Квитки за посиланням 


Концерт DAKH DAUGHTERS. Програма "Лупайте сю скалу!"

Dakh Daughters фантастичним образом поєднують у своїй творчості музику, театр та жіночу харизму. Вони записуються разом з культовим гуртом The Tiger Lillies, підкорюють найкращі майданчики Парижу, отримують схвальні відгуки The New York Times і Rolling Stone. Dakh Daughters - найяскравіший представник фрік-кабаре та дарк-кабаре в Україні. 

Коли: 24 квітня, 18:00

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: віж 350 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "Скажений день"

Ах, весілля! Найважливіша подія, яка стає початком захоплюючій подорожі у світ нового, вже сімейного, життя. Але куди поливе корабель кохання, коли за його штурвалом опиниться капітан нафтоналивного танкеру? Запрошуємо глядачів у захоплюючу подорож по морям кохання, а приховані підводні рифи лише надбавлять адреналіну!

Коли: 24 квітня, 18:00

Де: Одеський обласний академічний драматичний театр, вул. Грецька, 48

Вартість: 200 грн

Квитки за посиланням 


Сергій Бабкін. Квартирник

Спеціально для цього туру Сергій підготував нову програму на основі пісень з альбому "ЛЮТИЙ" та своїх найкращих композицій за більш ніж 20 років творчої кар’єри. Як завжди на його квартирниках, на вас очікує тепла та затишна атмосфера, подих неминучої весни та натхнення. Це можливість побути разом з однодумцями та відчути майже родинну єдність, яка притаманна виступам Бабкіна.

Коли: 24 квітня, 18:00

Де: Будинок клоунів, вул. Ольгіївська, 23

Вартість: від 490 грн

Квитки за посиланням 


Вистава "В неділю рано зілля копала"

Вистава за мотивами однойменого твору. 

Коли: 26 квітня, 18:00

Де: Одеський академічний музично-драматичний театр імені В. Василька, вул. Пастера, 15

Вартість: від 80 грн

Квитки за посиланням 


Концерт OSTROVSKYI (Одеса)

Ostrovskyi - зірка нової хвилі українського попроку, блогер і модель з першим сольним концертом у Дніпрі. Він зухвалий бунтар і провокатор, який не боїться експериментувати зі своїм стилем. Його треки "Твої тату", "Цілував би" та "Стерво" швидко підкорили топчарти музичних платформ. У своїй спеціальній програмі разом із лайв бендом Ostrovskyi виступить зі всім відомими піснями й представить нові релізи. Живий звук.

Коли: 27 квітня, 19:00

Де: Міжнародний культурний центр "УНІОН", вул. Троїцька, 43

Вартість: 450 грн

Квитки за посиланням 


Концерт MamaRika в Одесі

Вже в цьому році MamaRika презентувала пісню “Замело”. Лише за місяць вона зібрала понад 260 тисяч переглядів на YouTube. "У такий важкий час відчувається потужний поштовх в українській культурі. Ми повертаємося до коріння, і все українське зараз - особливе. Багато чого українського зараз створюється, і ми, музиканти, також постійно пишемо нові роботи", - сказала MamaRika в одному з інтерв’ю.

Коли: 28 квітня, 19:00

Де: Міжнародний культурний центр "УНІОН", вул. Троїцька, 43

Вартість: 360 грн

Квитки за посиланням 


Вистава Ladies’ Night

В основі п'єси історія шести друзів, які втратили роботу. Хлопці беруть в облогу місцеві бари, заливаючи пивом своє невдале життя і домашні проблеми. Але, незабаром в їхньому житті все зміниться після побаченої реклами в одній із газет: "LADIES` NIGHT. Лише для жінок. Вхід 200 доларів".

Коли: 29 квітня, о 18:00

Де: Одеський академічний театр музичної комедії ім. М. Водяного, вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: від 250 грн

Квитки за посиланням 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися