Куди піти на обід: ТОП-5 найкращих рибних закладів Одеси

Підготували огляд рибних закладів Одеси

Одеса пишається своїми вишуканими рибними закладами, завдяки їхньому багатому розмаїттю гастрономічних смаків, гостинності та різноманітності. Одеса – місто з неповторним колоритом в Україні, яке приваблює не лише любителів відпочинку на пляжах Чорного моря, а й гурманів, які бажають скуштувати місцеві кулінарні вишукування. Тут ви знайдете безліч унікальних ресторанів та кафе, які дозволять вам ближче познайомитись із місцевими кулінарними традиціями. Редакція порталу "Коментарі" зібрала список закладів, розташованих біля берега Чорного моря, де ви обов'язково оціните різноманітність рибного меню та оригінальні концепції.


Ресторан в Одесі "Kotelok"

picture

Адреса: Садова, 17.

Час роботи: з 09:00 до 23:00.

Поруч із знаменитою Дерибасівською вулицею знаходиться бар Kotelok, що спеціалізується на мідіях. Особливість цього місця полягає в тому, що кухня відкрита для всіх відвідувачів, тому вони можуть спостерігати за процесом приготування страв. У 2016 році цей заклад був удостоєний національної премії "Сіль" як найкращий у місті.

"Kotelok" завжди пропонує свіжі чорноморські мідії та сезонні морепродукти. Їх меню включає такі фірмові страви, як биточки з тюльки, рапани, бички і камбала, а також багети з рибою. Любителі рибних страв можуть насолодитися такими смаколиками, як морський окунь у томатному соусі або запечений із овочами. Однією з найпопулярніших закусок є одеська "цаца" – свіжа тюлька, обсмажена у фритюрі.


Ресторан в Одесі "Катран"

picture

Адреса: пров. Маячний, 13.

Час роботи: з 10:00 до 24:00

Розташований біля моря ресторан "Катран" приємно дивує своїх гостей своїм інтер'єром, що нагадує лайнер, та панорамними вікнами, особливо для тих, хто відвідує його вперше. У "Катрані" пропонується широкий вибір страв з риби та морепродуктів, а також європейська та японська кухні.

Меню закладу включає різноманітні морські делікатеси, а також чорноморську рибу, таку як сом, сьомга, форель, судак та скумбрія. Крім того, ресторан пропонує традиційні одеські закуски, м'ясні та пташині страви, овочі, шашлики, гарніри та десерти. Для поціновувачів вишуканого вина тут є широкий вибір напоїв із Франції, Грузії, Італії та інших країн.


Ресторан в Одесі "Fratelli"

picture

Адреса: вулиця Грецька, 17

Час роботи: 11:00 – 23:30

Ресторан "Fratelli", що спеціалізується на італійській кухні, знаходиться у серці Одеси. У його меню ви знайдете фірмові страви, такі як карпаччо з восьминога та яловичини, домашня паста, а також камбала, дорадо та лангустини, приготовлені на грилі. На закуску або десерт ви зможете насолодитися домашнім італійським морозивом та сезонними ягодами з маскарпоне кремом. Цікаво, що усі інгредієнти для страв закуповуються безпосередньо в Італії. Крім того, з четверга до суботи ресторан запрошує поціновувачів живої музики на виступи місцевих музикантів.


Ресторан в Одесі "Червоний лобстер"

picture

Адреса: Маразліївська, 1 р.

Час роботи: 10:00 – 24:00

У самому центрі Одеси знаходиться ресторан "Червоний Лобстер". Хоча заклад прославляється як місце, що спеціалізується виключно на рибних стравах, у його меню представлені варіанти з телятини та свинини. Серед страв, що особливо виділяються, можна назвати стейк з антрекота бичка, приготований у березовій корі, жаб'ячі лапки у фісташковій паніровці з соусом із вершкового часнику та морські гребінці на хлібних крутонах з додаванням гусячої печінки.

Особливістю морського інтер'єру є наявність дзеркала у вигляді корабельного ілюмінатора і картини із зображеннями суден.


Ресторан в Одесі "Jardin"

picture

Адреса: Гаванна, 10.

Час роботи: 12:00 – 23:00

У закладі регулярно проводяться різноманітні гастрономічні заходи, дегустації, бранчі та зустрічі з шеф-кухарями. У теплу пору року кухарі готують страви прямо в саду, де гості не тільки можуть спостерігати за процесом, а й ставити питання шеф-кухарю. Жива музика створює додаткову атмосферу у закладі.

"Jardin" пропонує любителям рибних страв насолодитися стейком із камбали або філе осетра та судака, а також скуштувати густий чорноморський суп, у якому поєднуються цілих п'ять видів риби. Крім того, щонеділі ресторан надає гостям знижку -20% на ігристі вина.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися