Куди піти в Одесі: найцікавіші події червня

Огляд афіши Одеси на червень

Повномасштабна війна в Україні триває, проте, треба жити, любити й боротися - не дивлячись ні на що. "Коментарі" зібрали найцікавіші події, які відбудуться у червні в Одесі. Тут є концерти, виставки, спектаклі, шоу та багато інших івентів. Обирайте на власний смак та не сидіть вдома, але слідкуйте за повітряними тривогами та виконуйте правила безпеки.

Куди піти в Одесі в червні:

Дитячий фестиваль "Планета щасливих дітей"

Для Вас підготовлені: пінна вечірка, фотозони, зона майстер класів: бісероплетіння, орігамі, слайми, вироби із фетру, мозаїка, і т.д), б’юті зона для дітей: плетіння косичок, малюнки хною, дитяче глітер тату, аквагрим, мейк-ап, спортивна зона: майстер клас з кікбоксингу, стрільба з лука та арбалета, батутна зона, спорт для дітей, турніри з настільних ігор. На території Літнього театру Вас будуть розважати аніматори та ростові ляльки. І все це під яскраві виступи оркестрів КУ "Одеський муніципальний театр духової музики ім. народного артиста України О.Саліка", дитячих хорових колективів, Мистецьких шкіл м. Одеса та запрошених артистів

Коли: 1-2 червня, 12:00

Де: Літній театр Міського саду, вул. Преображенська, 24

Вартість: безкоштовно

Спеціальний показ фільму "Ти мене любиш?"

Спеціальний показ фільму за участі режисерки Тоні Ноябрьової за підтримки "Кіномісії". Разом переглянемо шлях становлення Кіри, історію її першого кохання, перших розбитих ілюзій та перших дорослих рішень. Сюжет: дівчина Кіра, що тільки вступила до театрального вишу, проживає своє дорослішання через розрив із сім’єю – її батьки несподівано для неї "Ти мене любиш?" – історія дорослішання на тлі краху родини та цілої епохи.17-річна Кіра - справжня мрійниця, вона поспішає жити це життя і якнайшвидше прагне подорослішати: крадькома бере мамині чоботи та яскраву помаду, приймає перші серйозні рішення, потрапляє у вир кохання з головою, а ще… "набиває" перші шишки на власних помилках, вчиться бути відповідальною та стриманою. Але головне - Кіра шукає відповіді на одвічне питання "Ти мене любиш?". Але чи знаходить?

Коли: 1 червня, 19:00

Де: Gagarinn Plaza, вул. Генуезька, 5/2

Вартість: від 180 грн

Музичний спектакль "За двома зайцями"

Це блискуча музична комедія за твором українського драматурга Михайла Старицького, на музику В. Ільїна та В. Лукашова. Автор лібрето – Д. Шевцов.

Творча група:

режисер-постановник – Володимир Подгородинський;

диригент-постановник, аранжувальник – Юрій Літовко;

диригент – заслужений артист України Володимир Кондратьєв;

художник-постановник – заслужений художник України Станіслав Зайцев;

балетмейстерка-постановниця – Ольга Навроцька.

Виконавці: Олександр Кабаков, Денис Фалюта, заслужена артистка України Ірина Ковальська, Ліля Духновська, заслужений артист України Сергій Мільков та інші.

Коли: 1 червня, 17:00

Де: Театр музкомедії (ОАТМК ім. М. Водяного), вул. Пантелеймонівська, 3

Вартість: 100 грн

Вистава "Вождь червоношкірих"

Виховання дітей — дуже складна штука, яка вимагає від нас, дорослих, щоденної уваги, терпіння і мудрості. Не всі на це здатні, а якщо ще весь вільний час ми працюємо, заробляємо гроші, то потім взагалі немає ні сил, ні бажання… І тоді виходить саме так, як в оповіданні О. Генрі, за яким створена наша вистава для дітей та їх батьків "Вождь червоношкірих". Смішна і повчальна історія допоможе зрозуміти, що за кожен вчинок ми несемо відповідальність, що дітям потрібні наші любов, увага і час. Такі прості істини, розказані яскравою театральною мовою у виконанні талановитих акторів і вихованців студії "Театральная продлёнка", — гідний привід для сімейного походу до театру!

Коли: 2 червня, 11:00

Вартість: від 80 грн

Майстер-клас "Миловаріння десертів"

Кожний учасник зможе здійснити свою солодку мрію – власноруч приготує шоколадні десерти. Для дітей 5-12 років та їх батьків.

Коли: 2 червня, 12:00

Де: ТЦ Панорама, кафе Merry Berry 2 поверх, площа Незалежності, 1

Вартість: безкоштовно за умови реєстрації

Подробиці та реєстрація за посиланням

Freedom Ballet. Танцювальна вистава "ШАФА"

"Шафа" стала квінтесенцією творчого світовідчуття балету "Freedom". Вам відкриють "Шафу", як "живий музей" дуже Особистих історій і конкретних людей. Є тільки ви, 14 танцюристів та їхні пронизливі історії. Персонажі на сцені залишаються самими собою, але градус їхньої чесності зашкалює. Обережно! Це провокує вас бути чесними у відповідь. Мовою досконалої пластики тіла актори розмірковують про природу часу і простору, про розмиті обриси Любові та Пристрасті. Глядачеві залишається лише Відчувати... все інше відійде на другий план. Найкраще, що змогла зробити з нами "Шафа", - відкрити своє бездонне дзеркало, в яке глядач майже випадково зазирнув і побачив самого себе...

Коли: 3 червня, 18:00

Вартість: від 590 грн

Вистава "Фантастична плутанина"

Вистава за п’єсою популярного бродвейського автора Елберта Ґерні — чергова варіація на тему любовного трикутника. Пікантність темі надає те, що один із кутів цього трикутника — собака… Грег знаходить на вулиці собаку — Сільвію — і приносить її додому, але дружина Грега, Кейт, вихованцю зовсім не рада. Це викликає конфлікт між ним та дружиною. І хто б захотів опинитися перед проблемою вибору: кохана дружина — чи коханий собака? Головному герою можна лише поспівчувати. "Фантастична плутанина" — це вже друга режисерська робота заслуженого артиста України Олександра Щесняка на Сцені "на висоті". Режисер вважає, що кожна людина, яка подивиться виставу, зможе знайти в цій, дещо сумній комедії, щось своє. Адже тема особистих стосунків, любові та вірності, взаєморозуміння і співчуття актуальна завжди, особливо зараз. Отже, якщо ви вважаєте себе біофілом, вистава — обов’язкова до перегляду!

Коли: 7 червня, 18:00

DANTES

Володимир Дантес - популярний український співак та телеведучий. Торік у нього вийшов альбом "КИТИ", в якому поєднані українські пісні DANTES та декілька перекладів його старих пісень з російської мови. "Мене переконав Діма Монатік. Він сказав: "Блін, ти так кайфанеш". І я зараз почав просто перекладати. І я дійсно так кайфую, тому що ти начебто написав нову пісню, але яку вже всі відразу знають", - заявив журналістам Володимир Дантес.

Коли: 8 червня, 18:00

Де: Обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 550 грн

Вистава "Ігри для дорослих"

це абсолютно унікальне штампування із заводу романтичних комедій, в ній є великий красивий ярличок, тому що вона з окремого цеху. Манера подання дуже незвичайна, та зате вона не перетворює картину на чергову нудотну історію про Ромео і Джульєту. Маючи усі атрибути подібних спектаклів, вона відрізняється своєрідною легкістю оповідання і в той же час передає цікаві думки про любов, змішуючи із сплавом щирої дружби і довіри, одночасно додаючи добротні шматочки гумору. Спектаклю вже 5 років. І усі 5 років на нього не було порожніх місць в залі. Ставку в ньому можна робити не лише на Олексія Курилко, але і на Наталію Казанцеву. Актори зі своїм завданням впоралися на ура". Вони не лише цікаві люди з божевільною чарівливістю і харизмою, але і чарівні професіонали. Грають живо і легко, насолоджуючись процесом. Їм хочеться не просто вірити, а довіряти. У результаті: спектакль підірве Ваш розум неймовірною дозою позитиву, замішаного з велетенською порцією жартів.

Коли: 13 червня, 16:00

Де: Одеський академічний український музично-драматичний театр ім. В. Василька, вул. Пастера, 15

Вартість: від 330 грн

Головний Одеський сімейний фестиваль

їжі та хендмейду "Одеса Мама"

Вас очікує: Фуд-корти від топових ресторанів міста та кавʼярень; фудкорти Вуличної їжі; тематичні декорації та фотозони в Одеському стилі; виставка хендмейдів; крафтові продукти; дитячі розваги та Інтерактиви протягом усього дня; велика дитяча зона з атракціонами та батутами; виступи Одеських груп; майстер-класи для дітей.

Коли: 15-16 червня, з 11:00 до 20:00

Де: Одеська Кіностудія, велика Паркова зона, Французький бульвар, 33

Вартість: дітям до 12 років вільний, дорослим - 200 грн

Поетичний вечір українського письменника Юрія Іздрика

еликий поетичний вечір культового українського письменника Юрія Іздрика у твоєму місті!

На вас чекає захоплююча атмосфера, відчуття магії слів та найкращі твори митця. Юрій Іздрик - це не лише відомий поет, а й втілення глибоких почуттів і філософських роздумів у своїх віршах.

Коли: 25 червня, 19:00

Де: Одеська обласна філармонія ім. Давида Ойстраха, вул. Буніна, 15

Вартість: від 390 грн

Концерт "Один в Каное"

"Бути собою": радіти та сумувати, плакати та сміятись — все це ви зможете робити на концерті гурту. Почути живе виконання "Один в полі воїн", "Човен", "У мене немає дому" та інших пісень, які допомагають усім нам впоратись з емоційними викликами нашого воєнного сьогодення. Також, разом з Один в каное, ви зможете доєднатись до збору на катери для Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Коли: 27 червня, 18:30

Де: Одеська обласна філармонія, вул. Буніна, 15

Вартість: від 190 грн