Актуально

Отримує менше ніж заступники: яка зарплата у Труханова

Мер Одеси отримує заробітну плату вдвічі меншу за свого першого заступника

Посадовий оклад, надбавка за ранг та вислугу років, оплата праці за час перебування у відрядженні все це рахується у заробітну плату Геннадія Труханова. Втім, стільки пунктів не приносять меру мільйонів, ба більше він заробляє менше за своїх заступників. 

Редакція “Коментарі” дізналася, яку заробітну плату отримує Одеський міський голова. 

Зарплата мера за пів року

Редакція відправила запит до Департаменту бухгалтерського обліку, звітності та закупівель Одеської міської ради, щодо нарахування заробітної плати очільнику міста з 1 січня по 30 червня 2023 року.

Як виявилось, посадовий оклад у мера становить від 10 311 до 16 170 грн. Найменше отримав Труханов в березні. До речі саме тоді міський голова поїхав у відрядження до Японії. Воно тривало десять днів — з 14 по 23 березня. Тоді з мером японського міста Йокогама обговорили майбутні плани співпраці та питання розбудови критичної інфраструктури Одеси. За цю поїздку до окладу додали 10 504 грн. 

Втім, як ми писали вище, в загальну суму заробітної плати входять кілька пунктів. Одними з них є надбавка за ранг та вислугу років. Всього за пів року мер отримав майже 40 з половиною тисяч надбавок. 

Скільки ж отримує заробітної плати за місяць мер? В середньому з урахуванням всіх доплат це трохи більше ніж 24 тисячі. Виходить, що за пів року роботи міський голова отримав 145 тисяч гривень, якщо бути точним, то ще 524 гривні та 57 копійок. Саме в таку суму оцінили роботу Труханова. Цікаво, що перший заступник міського голови Сергій Тетюхін заробив вдвічі більше — 305 тисяч 909 гривень.  

Чим володіє мер

Остання публічна декларація мера була ще у 2020 році, згодом почалась пандемія, потім повномасштабне вторгнення й доступ до цієї інформації став закритим. Втім, якщо сім’я мера за останні три роки нічого не продавала, то в них має бути нерухомість, цінні папери та колекція елітних годинників.  

З 2007 року Труханов володів власною квартирою площею 131 квадратний метр у самому серці Одеси. Однак це ще не все - мер також разом зі своєю матір'ю, Марією Дмитрівною, володіє величезним житловим будинком площею 252 квадратних метри та земельною ділянкою.

Але це тільки початок розкриття майнового портфеля мера Труханова. Він також має ще одну квартиру, право власності на яку поділяв, станом на 2020 рік, з колишньою цивільною дружиною Тетяною Колтуновою та їхньою дочкою Алісою. 

Однак, нерухомість — не єдиний аспект, що привертає увагу до Труханова та його сім'ї. Дані з останньої декларації свідчать про наявність у нього та його матері цінної колекції годинників та прикрас.

Геннадій Труханов заявив про наявність ексклюзивної колекції годинників, до якої входять відомі бренди, такі як Rolex, Ulysse Nardin, Patek Philippe, Breguet, A. Lange & Sohne. Однак, вартість цих годинників не була зазначена, але зважаючи на престижність цих брендів, вона може бути значною.

Матір мера Труханова також не залишається осторонь і може похвалитися власною колекцією годинників Bovet, а також різноманітними прикрасами з дорогоцінним камінням, такими як каблучки, сережки та підвіски. 

Грошей немає, але є друзі

Як відомо, міський голова фігурує у справі “Краян”. Вона стосується заволодіння 93 млн гривень із бюджету Одеси. У квітні прокурор по цій справі просив застосувати до мера Одеси запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з альтернативою застави. Сума була спочатку понад 30 млн гривень, а потім вона знизилась до 13. 

Тоді Мер Києва Віталій Кличко хотів взяти на поруки Геннадія Труханова, але як пояснив очільник столиці, вносити заставу він не збирався. 

Втім, від перебування с СІЗО його “врятував” депутат промерської фракції "Довіряй Ділам" Дмитро Танцюра. Саме він вніс 13,420 млн гривень.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися