Як покупка нового устаткування в Одеську дитячу лікарню №3 тепер допомагає лікувати дітей хворих COVID-19

Як покупка нового устаткування в Одеську дитячу лікарню №3 тепер допомагає лікувати дітей хворих COVID-19

З урахуванням складної епідеміологічної ситуації через пандемію коронавируса, лікувальні медичні заклади працюють на знос. До того ж проявилися наслідки того, що протягом багатьох років в Україні не приділяли належної уваги медичній сфері. Теж саме стосується і Одеси. Втім, є такі винятки, як Міська дитяча лікарня №3, яка на сьогоднішній день приймає дітей, інфікованих COVID-19.

На щастя, ще до пандемії для лікарні було закуплено різний інвентар, який значно полегшує, як роботу персоналу, так і умови перебування пацієнтів в установі. Як розповіла головний лікар Олена Артемова, в лікарні є спеціалізовані багатофункціональні ліжка для відділення інтенсивної терапії. Таких ліжок немає ні в одній лікарні міста.

- Ліжка ми придбали два роки тому завдяки спонсорській допомозі. Вони дуже зручні для дітей у віці від одного місяця до п'яти років. Ліжка обладнані електричними підйомниками, з відкидається бічними поверхнями - кажучи коротко, це ліжечко-трансформер. Все, що необхідно реаниматологу для роботи з дитиною і виконувати певні процедури, є. На сьогоднішній день кількість пацієнтів в інтенсивної терапії збільшується, ми плануємо збільшити койко-місце, з урахуванням несприятливої епідеміологічної ситуації, і закуповуємо відповідне обладнання, якщо з'явиться необхідність в наданні допомоги ще більшій кількості пацієнтів. Завдяки тим засобам, які виділяє депутат Одеської міської ради Віктор Новак, така можливість у нас є. А такі ліжка, це зручність для нас і для дитини, - зазначила Олена Артемова.

Крім того, в лікарні є переносний апарат УЗД, який також був закуплений завдяки зусиллям Віктора Новака - таке обладнання є тільки в приватних клініках Одеси. З урахуванням того, що стаціонарний апарат УЗД непристосований для пересування по лікарні, наявність такого апарату вкрай необхідно. Особливо в установі, де лікують хворих коронавірусів.

- Портативність даного апарату дозволяє прийти нам до будь-якого пацієнта. Він оснащений усіма датчиками, які необхідні лікарю, щоб встановити діагноз і призначити відповідне лікування, - підкреслила головлікар.

У свою чергу, депутат Віктор Новак нагадав, що Одеса - це місто-мільйонник, а відповідне лікування для діток раніше могла надати тільки Одеська обласна дитяча лікарня, яка змушена працювати при великому навантаженні. А з появою коронавируса, місто ще більше став потребувати установах, що мають необхідне обладнання.

- Обладнання, яке вдалося закупити кілька років тому зробило дитячу лікарню №3 більш підготовленою до прийому інфікованих COVID-19. Раніше ми зіткнулися з проблемою, коли в Одесі не було хірургічних ліжок для дітей на базі міських лікувальних установ. Поява відділення малоінвазивної хірургії в цьому дитячому медустанові дозволило поліпшити якість надання медичної допомоги дітям міста, - резюмував Віктор Новак.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися