Труханов: «Одеса в топі міст України, які розгорнули масштабну роботу по боротьбі з COVID-19»

Труханов: «Одеса в топі міст України, які розгорнули масштабну роботу по боротьбі з COVID-19»

Одеса отримала чергову поставку кисневих концентраторів, закуплених за кошти міського бюджету. 44 концентратора були закуплені у провідного світового виробника дихальної апаратури - New Life.

Про це повідомив мер Одеси Геннадій Труханов, передає прес-служба.

"Вони є найзручнішими і надійними в експлуатації - саме так їх оцінюють профільні фахівці та лікарі. Раніше ми придбали 203 сучасних кисневих концентратора для наших медустанов - і також за рахунок міської казни. Ще 16 передали нам волонтери, за що я хочу висловити величезну подяку ", - сказав Геннадій Труханов.

Концентратори будуть розподілені між міськими лікарнями, де проводиться лікування пацієнтів з COVID-19: 14 - в інфекційну лікарню, по 10 концентраторів в ГКБ №1, МКЛ №10, ДКБ №11. Мер Одеси підкреслив, що сьогодні Одеса - в топі українських міст, які розгорнули таку масштабну роботу по боротьбі з COVID-19.

"В першу чергу, це завдяки самовідданості наших медпрацівників. І, звичайно, оперативної реакції міста на зростання захворюваності. З міського бюджету виділяються величезні кошти на дійсно найкраще обладнання, перепрофілювання відділень в лікарнях відповідно до потреб. І багато іншого ", - сказав Труханов.

Крім того, в нинішньому році за кошти міського бюджету для одеських лікарень були придбані 34 сучасних апарату ШВЛ. Всього в стаціонарах міста понад 100 ШВЛ можуть бути використані для лікування COVID-19.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися