ОПЗ продовжує забезпечувати киснем лікарні

Не дивлячись на спад попиту медичного кисню, Одеський припортовий завод до продовжує виробляти до 6 тонн щодня

Одеський припортовий завод продовжує забезпечували лікарні Одещини медичним киснем, незважаючи на те, що такої потреби, як минулого року, вже немає. Тимчасово виконуючий обов’язки Голови Правління - директора заводу Юрій Ковальський розповів, що підприємство не планує зупиняти роботу установку розподілу повітря, що виробляє медичний кисень. 


“Вона (установка - ред) працюватиме стільки, скільки буде потрібен медичний кисень. Але ця установка запроектована із резервним блоком. Тому, з урахуванням критичної ситуації, у якій опинились медзаклади регіону у найскладніший період пандемії COVID-19, ми короткостроково запускали і цей резервний блок, що дозволило збільшити вироблення кисню до 12 тонн на добу”. 


Зараз в день завод виробляє до 6 тонн, хоча за потреби може удвічі більше. За домовленістю з Департаментом охорони здоров’я обласної адміністрації підприємство відвантажує кисень до тих закладів, де він необхідний.  


Зазначимо, що в листопаді минулого року Одеський припортовий завод також доєднався до роботи в “Зерновій ініціативи”. Всього було відвантажено 185 тисяч тонн зернових: з яких близько 176 тисяч тонн складає кукурудза та 9 тисяч тонн, відповідно, - пшениця.

Нагадаємо, ОПЗ спеціалізується на виробництві аміаку, карбаміду, рідкого азоту, діоксиду вуглецю і рідкого кисню. Втім, декілька років тому, коли припинили поставки газу, то підприємство змушене було призупинити виготовлення аміаку і карбаміду.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися