Одещина втратила лідерство за кількістю усиновлень: на якому місці область зараз

За 8 місяців цього року кількість усиновлень збільшилася на 14% порівняно з попереднім роком

За перші вісім місяців цього року в Україні зареєстровано позитивну тенденцію щодо зростання кількості усиновлень дітей. Загалом 546 дітей знайшли нові сім'ї, що на 14% більше, ніж за відповідний період минулого року.

Про це повідомляє Опендатабот.

Загалом за період повномасштабної війни у країні, загалом було усиновлено майже 1,2 тисячі дітей. Зараз загальна кількість дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, в Україні становить 66,5 тисячі, зокрема, діти-сироти складають 22,3 тисячі.

Серед регіонів, що активно здійснюють усиновлення, лідирує Житомирська область з 48 усиновленими дітьми (9%), за якою слідують Дніпропетровська область з 44 усиновленими дітьми (8%) і столиця – Київ, де нові сім'ї прийняли 40 дітей (7%).

Важливо відзначити, що за останні роки Одеська область займала перше місце в кількості усиновлень. Проте, за 8 місяців 2023 року на Одещині нові сім'ї прийняли лише 26 дітей (5%), через що цей регіон опустився на 8 місце в рейтингу.

Крім того, кількість кандидатів в усиновлювачі в Україні суттєво зростає. На кінець другого кварталу 2023 року було зареєстровано 1656 сімей, які бажають усиновити дітей, що порівняно з попереднім роком є значним збільшенням (порівняно з 1017 сім'ями у 2022 році).

Нагадаємо, що з-за кордону до України повертається 20 дітей, із якими до цього зустрілися майбутні прийомні батьки. З 9 червня 2023 року відбулося онлайн-знайомство одинадцяти прийомних батьків та батьків-вихователів із дітьми. Після онлайн спілкування дорослі зустрілись із дітьми за кордоном. Саме туди куди були евакуйовані діти, позбавлені батьківського піклування після повномасштабного вторгнення. 




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися