ТОВ «Євротермінал» будує залізничну інфраструктуру для Одеського порту

ТОВ «Євротермінал» приступив до будівництва під'їзної залізничної колії до станції Одеса-Пересип. Пропускна здатність гілки до 1 млн тонн на рік.

ТОВ "Євротермінал" приступив до будівництва під'їзної залізничної колії до станції Одеса-Пересип. Пропускна здатність гілки до 1 млн тонн на рік.

Станом на сьогодні, залізницею до Одеського порту надходить до 20% контейнерних вантажів. Решта-автомобільним транспортом. В першу чергу це пов'язано з невідповідністю пропускної здатності ж / д шляхів порту і станції Одеса-порт. Так, пропускна спроможність станції Одеса-порт -792 вагона на добу, в той час, коли порт здатний обробляти в кілька разів більшу кількість вагонів. Особливо це відчутно в пікові навантаження на залізницю - навесні і восени, коли з морських терміналів порту відправляють зерно на експорт. Пояснюється це тим, що порт затиснутий рамками міста і розвивати ж / д інфраструктуру практично неможливо.

- Залізнична гілка, яку будує "Євротермінал", дозволить обробляти більший обсягів контейнерів, зменшить навантаження на міські вулиці від руху великовантажного транспорту і знизить витрати вантажовідправників, експедиторів та інших учасників транспортного процесу. Крім цього, новий залізничний шлях стане додатковим стимулом для розвитку логістики як "Сухого порту", так і прилеглих до нього територій, - прокоментував генеральний директор компанії "Євротермінал" Олександр Ейсмонта.

Нова ж / д гілка буде заходити на територію "Сухого порту", що дозволить обробляти і при необхідності проводити стафіровка / расстафіровку вантажів в контейнерах. А також обробляти вантажі за різними технологічними процесам: вагон-склад, вагон-контейнер та інше. У планах компанії, через новоспоруджену ж / д гілку обробляти будь-які види вантажів: контейнери, сипучі вантажі, генеральні вантажі.

Після закінчення будівництва під'їзної колії, "Євротермінал" приступить до будівництва спеціалізованої станції по обробці контейнерів та контейнерних поїздів, і комплексу з доопрацювання зернових і нішевих культур.

Довідка.

Компанія "Євротермінал" - інвестор будівництва на території Одеси "Сухого порту" - мультимодального логістичного комплексу, що включає в себе демпферну майданчик Одеського морського порту і логістичний центр з розвиненою інфраструктурою.

Джерело: Евротерминал


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися