Новини партнерів

За одеськими водопроводами тепер можна стежити в смартфоні

«Інфоксводоканал» одним з перших в Україні розробив і успішно запровадив унікальний програмний продукт - геоінформаційну систему (ГІС)

Це електронна карта міста, на якій відображені всі водопровідні та каналізаційні мережі, колодязі, засувки.

При створенні ГІС була проведена повна інвентаризація всіх об'єктів водоканалу і фотофіксація. Фахівці "Інфоксводоканала" наповнили карту безліччю шарів з актуальною і важливою інформацією, створивши при цьому повноцінний програмний продукт. Він не має аналогів в Україні і містить необхідні дані про місцезнаходження і діаметрах трубопроводів, глибині залягання, їх балансової належності, запірних арматурах і всіх інших об'єктах водопроводу і каналізації.

Разом з цим, функціонал ГІС постійно розширюється. Поряд з комп'ютерною версією, з'явилася мобільна версія. Зараз співробітники аварійних служб при виїзді на місце ремонтних робіт за допомогою смартфона мають можливість швидкого доступу до всієї необхідної інформації про мережах. Це дозволяє скоротити час виявлення місць, причин і характеру виникли аварійних ситуацій, заздалегідь підготувати необхідний матеріал і швидше виконати ремонтні роботи. Майстри водоканалу за допомогою смартфона можуть подивитися розташування проходять поруч мереж інших служб і підприємств, що дуже важливо при проведенні розкопок. Крім цього, на місці проведення ремонтних робіт проводиться фотофіксація всіх етапів, що дозволяє здійснювати моніторинг якості і термінів виконання робіт.

За допомогою ГІС диспетчера "Інфоксводоканала" бачать в онлайн режимі переміщення і місце знаходження всього автотранспорту, спецтехніки та аварійних бригад водоканалу. Для цього автотранспорт обладнаний GPS передавачами, які дозволяють максимально швидко направляти до місця пошкодження найближчу бригаду.

Впровадження ГІС дозволило при проведенні ремонтних робіт розраховувати адреси споживачів, які залишилися без водопостачання при відключеннях, і розміщувати цю інформацію на сайті "Інфоксводоканала".

А установка спеціальних датчиків дозволяє диспетчерам вести контроль тиску води у міській мережі, більш оперативно реагувати на несправності та проводити регулювання системи подачі води і насосних станцій.

Цей програмний продукт також незамінний і для інженерів водоканалу, які використовують можливість аналізу аварійності і розрахункового прогнозу. Це дозволяє визначити які найбільш аварійні ділянки трубопроводів слід оновити в першу чергу.

Джерело: Инфоксводоканал
Теги:


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Петр

19 грудня 2021, 14:50

Хочу посоветовать вкусную воду ТМ "Артемовская". Уже пол года пью эту воду каждый день и отлично себя чувствую, качество отличное, накипь не образуется, доставка всегда в оговоренное время. Часто бывают выгодные акции. Рекомендую woda.od.ua!

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися