Новини партнерів

Інфокс попереджає: боржникам за воду блокують банківські карти

В Одесі борги споживачів за воду продовжують бити рекорди

Станом на 11 грудня споживачі заборгували "Інфоксводоканалу" майже чверть мільярда гривень. Щоб підприємство могло вчасно оплачувати електроенергію, реагенти і паливно-мастильні матеріали, а також безперебійно подавати воду в умовах карантину, юристи водоканалу посилили роботу по примусовому стягненню заборгованості в судовому порядку.

За словами фахівців, розгляд такого роду справ відбувається в рамках спрощеного судочинства - без виклику боржників до суду, а строк від подачі заяви до винесення наказу про стягнення заборгованості складає всього 5 днів. Після чого він буде направлений державним або приватним виконавцям на реалізацію.

Для подачі позову сума боргу не має значення, а відповідачу доведеться крім самого боргу відшкодувати судовий і виконавчий збір, що може бути навіть більше, ніж первинний борг.

На сьогоднішній день юридичним департаментом подано в суди майже 10 тисяч позовів про стягнення боргів за послуги водокористування, причому щодня доводиться подавати порядку декількох сотень нових заяв.

У справах про стягнення заборгованості "Інфоксводоканал" не програв жодної справи, навпаки, з юридичних осіб в останні місяці стягнуто майже 17 млн.грн. Серед них, найбільша заборгованість була в обслуговуючих підрозділах одного з будівельно-монтажних підприємств - 3,5 млн.грн, а також одного з одеських заводів - 2,3 млн.грн.

Серед населення також є "рекордсмени". Так, один із споживачів по вулиці Академіка Корольова заборгував 120 тис.грн, а жителька села Великий Дальник - 106 тис.грн.

Юристи водоканалу розповіли, що при наявності судового рішення стягнення заборгованості провадиться виконавцями в першу чергу з платіжних карт. Причому, сама карта може бути блокована банком на період стягнення боргу. Сьогодні не рідкість, коли боржник за воду на касі супермаркету розуміє, що розрахуватися за покупку товарів зможе тільки після оплати боргів. За останніми даними, таким шляхом вже стягнуто заборгованість з більш ніж 1500 неплатників.

Тих споживачів, у кого немає платіжної картки, за рішенням суду може очікувати накладення арешту на будь-яке майно або заборона виїзду за кордон.

Юристи "Інфоксводоканала" рекомендують не доводити справу до суду. У разі фінансових труднощів підприємство завжди готове піти на зустріч своїм абонентам і надати розстрочку.

Зі свого боку, "Інфоксводоканал" впровадив всі сучасні сервіси дистанційного обслуговування. На сайті http://infoxvod.com.ua введена послуга оплати за воду в один клік без реєстрації і комісій, безкоштовно картою будь-якого банку. Впроваджені чат-боти Вайбер і телеграм, за допомогою яких можна зручно перевірити стан особового рахунку, передати показання і здійснити оплату.

Джерело: Инфоксводоканал


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися