Український морський коридор досяг рекордів у перевезенні вантажів

55 млн тонн вантажів — вантажообіг портів Великої Одеси за 10 місяців роботи Українського коридору

За десять місяців функціонування Українського морського коридору порти Великої Одеси продемонстрували гарні результати. В умовах війни і під постійними обстрілами портової інфраструктури, коридор став ключовим елементом у забезпеченні стабільного експорту та підтриманні продовольчої безпеки світу. Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Основні досягнення за 10 місяців

  • Вантажообіг: Через порти Одеси, Чорноморська та Південного пройшло рекордні 55 мільйонів тонн вантажів.

  • Кількість суден: Завантажено 1954 судна, що забезпечують доставлення товарів до різних куточків світу.

  • Експорт агропродукції: 37,4 мільйона тонн агропродукції було експортовано до 45 країн, що підтверджує статус України як одного з провідних експортерів сільськогосподарської продукції.

Попри військову агресію та обстріли, Україна продовжує нарощувати обсяги перевезень. Це є свідченням ефективності роботи коридору, який був створений за підтримки Об'єднаних сил оборони України.

Зараз 68 суден чекають на підхід до портів Великої Одеси, щоб вивезти майже 2 мільйони тонн вантажів. Це свідчить про безперервний попит на українські товари і важливість портів у глобальній логістичній мережі.

За рекордними показниками стоять люди, які доклали величезних зусиль для того, щоб забезпечити такий результат. Український морський коридор — ефективний логістичний шлях, який забезпечує рух експорту та імпорту морським транспортом. Щира подяка всім причетним за забезпечення стабільного і прогнозованого обсягу експорту. Від подальшого розвитку і стабільної роботи портів Великої Одеси  залежить стійкість української економіки, — зазначив виконувач обов’язків Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков.

Нагадаємо, на верфі ÖSWAG продовжується масштабна модернізація флоту Українського Дунайського пароплавства (УДП). Перший з оновлених кораблів вже оснащений сучасними двигунами та системою нейтралізації вихлопних газів, що відповідає найсуворішим європейським стандартам.

Читайте також