Кримінальний улов: на Одещині затримали браконьєра

Поліція направила до суду справу браконьєра з Білгород-Дністровського району

У Білгород-Дністровському районі правоохоронці виявили та затримали місцевого жителя, який завдав державі збитків на майже 95 тисяч гривень через незаконний вилов риби. Зловмисник може отримати штраф або до трьох років обмеження волі. Про це повідомляє ГУНП в Одеські області.

Інцидент стався у листопаді минулого року поблизу Затоки Кароліно-Бугазької територіальної громади. Під час спільного рейду на території Дністровського лиману співробітники водної поліції разом з екологами та морською охороною викрили 61-річного чоловіка, який використовував заборонені знаряддя для лову – риболовну ліскову сітку та саморобну пастку.

Чоловік виставив ці знаряддя рано вранці та повернувся через кілька годин, щоб забрати улов. Саме в цей момент його затримали рейдовики, які викликали слідчо-оперативну групу для документування правопорушення.

Поліція вилучила у браконьєра риболовну сітку, пастку та 3431 одиницю біоресурсів, серед яких були креветки, бички, чорноморський оселедець, краби, гостроніс та атерина. Вилучену рибу та морепродукти передали на зберігання спеціалізованому підприємству.

Судово-екологічна експертиза визначила, що своїми діями рибалка завдав державі збитків на загальну суму 94 979 гривень.

Нагадаємо, на території Національного природного парку "Тузлівські лимани" правоохоронці Одеської області виявили та затримали чоловіка, який займався незаконним рибним промислом. Порушнику загрожують значні штрафи або навіть обмеження волі.

Читайте також