Ізмаїльський винзавод був проданий на аукціоні за 200 млн гривень

У порівнянні зі стартовою ціною в 17,9 млн грн, вона зросла в 11 разів

Фонд державного майна провів успішний онлайн-аукціон з приватизації Ізмаїльського винзаводу, з продажу якого зібрав 200 млн грн. Торги відбулися в державній електронній торговій системі Prozorro.Продажі.


Про це повідомляє Фонд державного майна України.


Чотири учасники змагалися за право приватизації винзаводу. Це інвестиційний об’єкт, що містить в собі склад готової продукції, виносховище, цехи перероблення винограду, розливу та виготовлення шампанських вин, виставковий комплекс, адмінбудівлі та інші активи, загальна площа яких складає 27,2 тис. м². Вони розташовані в Одеській області в Ізмаїлі, смт Суворове, с. Плавні та с. Приморське.

Раніше активи використовувалися приватним орендарем для виробництва виноробної продукції, зокрема шампанських та ігристих вин.

Після закінчення аукціону переможець має 20 робочих днів на сплату вартості лоту. Договір купівлі-продажу підписується лише після надходження коштів до бюджету. Якщо переможець відмовиться від сплати, він втратить гарантійний внесок в розмірі 3,57 млн грн, який буде зарахований до держбюджету.

Нагадаємо, що Агентство з розшуку та менеджменту активів (АРМА) провело огляд залізної руди, що належить російському олігарху Алішеру Усманову та зберігається в порту "Південний". За результатами огляду майна, яке знаходиться на різних складах та майданчиках, було зібрано необхідну інформацію для подальшої оцінки активів для продажу.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися