Порт Рені встановив абсолютний рекорд вантажоперевалки: як це вдалося

Протягом травня було оброблено 391 судно

Морський порт Рені встановив абсолютний рекорд у вантажоперевалці за травень 2023 року, перевантаживши 1 мільйон тонн вантажів. Це найвищий показник за всю історію існування порту. 

Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.

Портові оператори також встановили свої історичні рекорди, зокрема ДП "Ренійський морський торговельний порт", який обробив близько 350 тисяч тонн, та ТОВ "СК Акорд" з показником понад 100 тисяч тонн.

Одним із факторів, що сприяли досягненню цих результатів, були злагоджені дії державних та приватних структур. Номенклатура вантажів була розширена, а також були впроваджені операційні покращення. Зокрема, було розпочато експлуатацію нових морських терміналів, використовувалися нові технології перевантаження з використанням плавкранів, мобільних перевантажувачів, ліхтерів. Крім того, були побудовані нові тимчасові склади, обладнано ваги та лабораторії. Президент ДП "АМПУ" Юрій Литвин підкреслив, що ці заходи значно сприяли досягненню рекордної вантажоперевалки.

Протягом травня місяця було опрацьовано 391 судно, з них 134 морських і 257 річкових, що свідчить про інтенсивну роботу порту та збільшення обсягу перевезень.

Нагадаємо, що Білгород-Дністровський порт виставили на аукціон вчетверте з удвічі меншою ціною. Фонд державного майна України в Одеській та Миколаївській областях оголосив четвертий аукціон на продаж єдиного майнового комплексу державного підприємства.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися