Модернізація Дунайського флоту: що це дасть Одещині

Розширення Дунайського флоту значно збільшить можливості логістики на Одещині

Міжнародна фінансова корпорація (IFC) підтримуватиме модернізацію та розширення флоту Українського Дунайського пароплавства (УДП) в рамках угоди, підписаної на Ukraine Recovery Conference (URC 23) у Лондоні. За словами Альфонсо Гарсіа Мора, віцепрезидента IFC у Європі, Латинській Америці та Карибському басейні, Україні необхідні значні інвестиції для відновлення інфраструктури та економіки, і приватний сектор візьме на себе цю важливу роль.

Про це повідомляє пресслужба УДП.

Дмитро Москаленко, генеральний директор УДП, підкреслив, що співпраця з IFC відбуватиметься не лише на рівні фінансування модернізації та розширення флоту. УДП також прагне дотримуватись високих стандартів IFC у сфері корпоративної політики, комплаєнсу та фінансової прозорості.
picture

За останній час в УДП проведені реформи, які стосуються ефективності та прозорості всіх без виключення процесів. Підприємство демонструє стабільно успішні результати, розширює напрями діяльності, має чітку стратегію розвитку. Саме це відкрило можливість для  співпраці з провідними міжнародними фінансовими інституціями, — зазначив Дмитро Москаленко.

Дунай має велике стратегічне значення для України, як глобальний транспортний коридор. Він забезпечує альтернативний напрям експорту української агропродукції та надає прямий та екологічно чистий доступ до європейського ринку. Розвиток УДП допоможе розширити можливості логістичної екосистеми Дунаю, забезпечуючи сталий розвиток української економіки в цілому.

Нагадаємо, що 21 червня, в морському порту Ізмаїл відбувається незвичайно велике навантаження на судно MOAYAD Y, яке зможе забрати майже 24 тисячі тонн вантажу. Компанія "Еко груп" здійснює процес навантаження зерном та кукурудзою на 3-му причалі.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися