Ізмаїльський порт на Одещині оприлюднив рекордні цифри вантажоперевалки

В Ізмаїльському порту під завантаженням знаходилося судно із рекордною довжиною

Обсяг вантажоперевалки Ізмаїльського порту на Одещині досяг 9 млн тонн. Це перевищує показник вантажообігу за 2022 рік. 

Про це повідомляє Адміністрація морських портів України/Ukrainian Sea Ports Authority.

Нагадаємо, що на початку травня 2023 року Ізмаїльський порт достроково виконав річний план з вантажопереробки в обсязі 6,187 млн т. За словами голови ДП "АМПУ" Юрія Литвина, це рекордні за всю історію існування порту темпи виконання річних показників.

На першій позиції у номенклатурі вантажів морського порту Ізмаїл за обсягами перевантаження – хлібні вантажі, на другій – інша агропродукція (олія, шрот, соняшник), на третій – катуни. Потужності порту з експорту агропродукції збільшились завдяки введенню в дію причалів для вантажних операцій із зерновими та рослинною олією новими операторами терміналів, а також за рахунок будівництва нового терміналу.

Окрім того, в Укрзалізниці розповіли про проєкти щодо розширення пропускної спроможності залізниці до порту Ізмаїл.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що З 12 по 18 червня 2023 року, через морські порти Одещини експортували 438,1 тис. тонн агропромислової продукції. Це на 33% менше, ніж тиждень тому, зазначає УКАБ.

Також повідомляли, що сьогодні, 21 червня, в морському порту Ізмаїл відбувається незвичайно велике навантаження на судно MOAYAD Y, яке зможе забрати майже 24 тисячі тонн вантажу.




Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися