Одещина стане головним постачальником кавунів для України

Одеська область додатково отримала три тисячі гектарів зрошувальних земель

За останній час на території Одеської області спостерігається збільшення площі зрошуваних земель. Це має важливе значення для продовольчої безпеки України.

Про це повідомляє Комітет аграрної та земельної політики Верховної Ради.

На півдні України спостерігаються катастрофічні наслідки внаслідок руйнування дамби Каховського водосховища, проте держава надає підтримку аграріям для відновлення зрошення земель. Згідно з даними Департаменту аграрної політики Одеської обласної військової адміністрації, цього року Одеська область буде головним постачальником овочів та кавунів для України.

Через підрив дамби на Каховській ГЕС наразі найбільша кількість зрошуваних земель — на Одещині. Загальна площа яких складає 226 тисяч гектарів, з яких фактично зрошуються 42 тис. га, — йдеться в повідомленні.

Також, Одещина додатково отримала приблизно три тисячі гектарів зрошувальних земель, більшість з яких буде використана для вирощування овочевих культур. Це стало можливим завдяки проведенню реформи у сфері зрошення та збільшенню меліоративних площ. Помітні здвиги також спостерігаються у структурі посівів, оскільки аграрії проявляють зацікавленість у їхній зміні.

Також, “Коментарі” писали, що 20 червня аграрії Одещини офіційно розпочали жнива-2023. Аграрії збиратимуть врожай з площі у понад 1 млн га.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися