Програма підтримки малих фермерів Одещини: хто може отримати допомогу

Заявки для участі у програмі фермери мають подати до 20 липня

Федерація продовольчих та сільськогосподарських організацій ООН (ФАО) спільно з Урядами Японії та Норвегії запускає програму підтримки малих фермерів України під час осінньої посівної кампанії 2023 року. Заявки для участі у програмі приймаються через Державний аграрний реєстр (ДАР) до 20 липня 2023 року.

Про це повідомляє Міністерство аграрної політики та продовольства України

Програма спрямована на допомогу фермерам у дев'яти найбільш постраждалих від війни областях України, зокрема Одеській, Сумській, Чернігівській, Донецькій, Харківській, Дніпропетровській, Запорізькій, Миколаївській та Херсонській областях. Кожен відібраний фермер отримає 2 тонни насіння озимих культур, що досить для посіву 10 гектарів землі. Фермери можуть обрати одну з двох культур — пшеницю або ячмінь.

До програми допускаються фізичні особи-підприємці та фізичні особи, які здійснюють свою діяльність в зазначених областях та володіють або орендують сільськогосподарські угіддя площею від 5 до 100 гектарів.

Будь ласка, зверніть увагу, що участь у цій програмі залежить від своєчасного фінансування з боку партнерів та доступності насіння від місцевих постачальників. Подання заявки за цією програмою не гарантує, що допомога буде надана, — йдеться в повідомленні.

Також, “Коментарі” писали, що на Одещині за урожайний сезон 2023 вже намолочено майже 400 тисяч тонн зерна.  Середня врожайність наразі становить 33,3 центнера на гектар.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися