Економічний стан Одещини під час війни: чи є позитивний ріст

В Одеській області сфера послуг працює на 100%

Попри продовження війни, в Одеській області фіксується позитивна тенденція в економіці. Поступово відновлюється промисловість, а підприємства торгівлі та послуг вклали значний вклад у підтримку економічного становища регіону.

Про це повідомляє пресслужба Одеської ОВА.

Промисловість набирає оберти

Промисловість поступово виходить на шлях відновлення. Після того як у першому півріччі 2022 року вона функціонувала на 55-60% від довоєнного рівня, у першому півріччі 2023 року цей показник виріс до 70-80%. Особливий зріст зафіксований у сфері переробних підприємств, зокрема у виробництві харчових продуктів, виробів з деревини та легкої промисловості.

Торгівля та послуги – двигун підтримки

Значний вклад у розвиток економіки регіону внесли підприємства торгівлі та послуг. Більшість суб’єктів господарювання у сфері торгівлі продовольчими товарами, як мережеві, так і невеликі магазини, продовжили працювати та забезпечувати населення необхідними товарами.

Відновлення сфери послуг на 100%

Сфера послуг повернулася до повного функціонування – 100%. Одеська область є однією з кількох, де заклади обслуговування (ресторани, кафе, кінотеатри, торгові центри) можуть працювати до 23:00. 

Розвиток підприємництва на Одещині

Станом на 1 липня цього року в регіоні зареєстровано +715 нових підприємств (юридичних осіб) та +2447 фізичних осіб-підприємців. Бізнес відіграв важливу роль у підтримці економічного відновлення.

Підтримка аграріїв та підприємництва

Аграрії регіону продовжують важку роботу під час збору ранніх зернових та зернобобових. З початку 2023 року вони отримали понад 3 млрд гривень кредитних коштів для розвитку бізнесу. Зокрема, 685 агропідприємств отримали підтримку через програму "Доступні кредити 5-7-9".


Джерело: https://t.me/odeskaODA/2379


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися