На Одещині спростили процедуру перетину кордону з Молдовою для вантажних поїздів

Відтепер вантажні потяги не будуть на три доби зупинятися в Рені

Вчора 24 серпня, Верховна Рада України ратифікувала внесення змін до Угоди між Урядом України та Урядом Республіки Молдова про діяльність залізничного транспорту. Це рішення відкриває шлях до спрощення процедур перетину кордону для вантажних поїздів між країнами.

Про це повідомляє Віцепрем'єр-міністр – міністр розвитку громад, територій та інфраструктури Александр Кубраков.

Однією з ключових змін є можливість здійснювати транзитні перевезення на дільниці Етулія (Молдова) – Рені (Україна) – Джурджулешти (Молдова) без тридобової зупинки у Рені. Це стосується всіх видів рухомого складу та вантажів, що прямують зі станцій Республіки Молдова та України або транзитом через їх території в напрямку молдовського міста  Джурджулешти та румунського Галац-Ларга.

Ці зміни дають можливість значно прискорити та збільшити  залізничні вантажоперевезення між Україною та Молдовою, а також суттєво підвищити експортний потенціал портів Дунайського кластеру. Разом із цим, ми зосереджуємо зусилля над відновленням та розвитком інфраструктури  морських портів Ізмаїл та Рені для розширення номенклатури вантажів, — зазначив міністр.

Нагадаємо, що на кордоні з Румунією запрацює пілотний проєкт, що сприятиме зменшенню черг перед пунктами пропуску. Так, представники Державної митної служби України та Митної адміністрації Румунії погодили запровадження Системи на українсько-румунському кордоні на період трьох місяців.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися