В Одесі зростає попит на експорт ячменю до Китаю

Експерти зазначають, що різкого підвищення цін на ячмінь не буде

На українському ринку зернових спостерігається пожвавлення експортного попиту на ячмінь. Станом на 23 жовтня, Україна вже експортувала 41 тис. тонн цього зерна. Експерти вказують на позитивну динаміку, що визначається покращенням роботи одеських портів, але основний попит все ще спрямовується на внутрішній ринок.

Про це повідомляє Всеукраїнська аграрна рада. 

В Одесі фіксується попит на ячмінь з сертифікацією для постачання до Китаю за ціною приблизно $118-120 за тонну. Такі ціни діють для постачання до Одеси до 10 листопада. Наразі було продано вже 50 тис. тонн ячменю для поставок до Китаю, що свідчить про активність експорту через одеські порти. Відзначимо, що попри пожвавлення попиту, значних зростань цін не передбачається, хоча їхнє підвищення на $5 за тонну є можливим.

За даними аналітиків, дунайські порти наразі не здійснюють торгівлю ячменем, хоча індикативна ціна складає $125-130 за тонну. Проте реальний попит в цьому напрямку обмежений.

Основний попит фокусується на внутрішньому ринку, головними покупцями ячменю стають переробні заводи. Наразі закупівельні ціни знаходяться на рівні 4500-4800 грн/т, у найближчі тижні суттєвих змін не очікується, - додають у “ПУСК”.

Нагадаємо, адміністрація морських портів України тимчасово призупинила роботу морського коридору. Головна причина - військові не дозволяють вихід та захід суден, через “вибухову загрозу” після активізації російської авіації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися