Кубраков повідомив, скільки суден скористались тимчасовим коридором

Україна та США поглиблюють співпрацю у транспортній галузі

Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури поглиблює співпрацю з Сполученими Штатами в транспортній галузі. Зустріч команди міністерства з міністром транспорту Пітом Буттіджеджем обговорила ключові напрямки співпраці щодо розвитку української інфраструктури.

Про це повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України

Сьогоднішня зустріч – ще один крок для втілення багатьох важливих для України ініціатив. Зокрема, у посиленні експортної спроможності – основної складової відновлення української економіки. Ще з перших тижнів повномасштабного вторгнення ми спільно працюємо над зміцненням альтернативних морю та повітрю логістичних шляхів, залученню допомоги та посиленню санкційної політики, – зазначив Віцепрем'єр-міністр з відновлення України – Міністр розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександр Кубраков.

Пріоритети співпраці включають в себе роботу над безпекою та ефективністю Українського коридору (гуманітарним коридором для цивільних суден – вже скористалися понад 100 суден), розвиток наземного транспортного сполучення, модернізацію залізниці, та удосконалення логістичного сполучення з Європою. Партнерство з США визнало успішну роботу Українського коридору та підтримали диджиталізацію процесів в країні.Посол США в Україні Бріджит Брінк підкреслила, що такий підхід може послужити прикладом для самої Америки.

Нагадаємо, після виходу із зернової угоди Росія продовжує терористичні атаки по Одещині. Загалом вже налічується понад 20 ударів по портовій інфраструктурі Одеської області.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися