Деякі підприємства Одеси заборгували заробітну плату на понад 12 мільйонів

Порівняно з початком 2023 року заборгованість збільшилась на 5,5 млн

В Одесі відбулося підсумкове засідання Міської Робочої Групи під керівництвом заступника міського голови Павла Вугельмана. Цей консультативно-дорадчий орган був створений для вирішення питань, пов'язаних із заборгованістю з виплати заробітної плати, легалізацією зайнятості та підвищенням заробітної плати в місті. Про це повідомляє Одеська міська рада. 

Протягом 2023 року група провела 7 засідань, на яких було проведено докладний аналіз стану заборгованості з виплати заробітної плати на міських підприємствах. Керівники установ де є борги висловлювали свої точки зору, а експерти групи надавали їм консультації щодо подолання кризової ситуації та управління трудовими відносинами в умовах воєнного стану.

У результаті спільних заходів рівень заборгованості з виплати заробітної плати на підприємствах міста залишається стабільним і відповідає тенденціям минулих років. Зокрема, на початок листопада 2023 року заборгованість становила 12,6 млн грн, порівняно з 17,6 млн грн у 2022 році та 9,97 млн грн у 2021 році.

Учасники засідання також обговорили питання, які виникали у 2023 році, та схвалили плани й регламент роботи Міської Робочої Групи на 2024 рік. Зазначимо, що на комунальних підприємствах Одеської міської ради протягом року заборгованості не зафіксовано.

Нагадаємо, Одеська міська рада оголосила про можливість отримання професійної освіти для всіх охочий, старших 18 років, які прагнуть розвивати свої навички та здобути нові професії. Пропонуються як короткострокові курси, які тривають кілька тижнів, так і професійно-технічне навчання.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися