На Одещині розширили межі території ізмаїльського морського порту

Це відкриває нові перспективи для розвитку та залученню інвестицій

На Одещині розширили межі території морського порту Ізмаїл. Ще минулого року Ізмаїльській целюлозно-картонний комбінат звернувся з проханням включити земельні ділянки, на яких розташоване підприємство, до меж території морського порту Ізмаїл.

Про це повідомляє Адміністрація морських портів України.

В умовах постійного блокування країною-агресором діяльності портів Великої Одеси, надійними морськими воротами України залишаються морські порти, розташовані на річці Дунай. Кожне додаткове місце обробки вантажів вкрай важливе для економіки України, що працює в умовах військового стану. Розширення меж території морського порту - це розширення його операційних можливостей, - підкреслив Голова ДП "АМПУ" Юрій Литвин.

З аналогічною ініціативою до Адміністрації морських портів  звернувся ПрАТ "Ізмаїльській річковий порт "Дунайсудносервіс", також з проханням включення земельної ділянки, що примикає до акваторії морського порту Ізмаїл, у межі території порту. Орієнтовні обсяги перевалки на цій земельній ділянці в умовах збройної агресії рф складатиме 1 700 тис. тонн на рік.

Як наголошують в адміністрації, включення земельних ділянок до меж території морського порту надає можливість морським терміналам брати участь у вирішенні проблемних питань, які виникають під час здійснення господарської діяльності із залученням державних органів влади, відкривають нові перспективи для розвитку та залученню інвестицій.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що Дунайські порти встановили рекорд вантажоперевалки за місяць. Згідно з даними, порти змогли перевантажити понад 3 млн тонн протягом травня, що є абсолютним рекордом для цього регіону.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися