Порт на Одещині виставили на аукціон вчетверте з удвічі меншою ціною

Для відновлення повноцінної діяльності необхідні значні інвестиції

Білгород-Дністровський порт виставили на аукціон вчетверте з удвічі меншою ціною. Фонд державного майна України в Одеській та Миколаївській областях оголосив четвертий аукціон на продаж єдиного майнового комплексу державного підприємства.

Про це повідомляється в системі Прозорро.Продажі.

14 квітня Регіональне відділення Фонду державного майна України оголосило новий аукціон на продаж єдиного майнового комплексу державного підприємства "Білгород-Дністровський морський торговельний порт".

Попередній аукціон, запланований на 6 червня, не відбувся, оскільки попередній переможець не здійснив оплату за об'єкт.

У системі Прозорро.Продажі вказано, що Фонд спочатку встановив аукціон на 24 квітня з тією ж стартовою ціною, як і 3 березня, але потім скасував його.

На приватизаційному онлайн-аукціоні за Білгород-Дністровський порт 13 березня переможець запропонував 220 мільйонів гривень. Таким чином стартова ціна (93,8 мільйона гривень) зросла у 2,3 раза. Аукціон відбувся з другої спроби. За право приватизації порту змагалися три учасники. 

Для відновлення повноцінної діяльності необхідні значні інвестиції, оскільки підприємство було збитковим ще до повномасштабного вторгнення і мало борги зі заробітної плати та перед бюджетами різних рівнів. Планувалося, що приватизація активу відбудеться в квітні 2022 року, але була перенесена.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що "Укрпошта" успішно провела аукціон для продажу нежитлової будівлі, розташованої біля залізничного вокзалу в Одесі. Аукціон відбувся 18 травня і став третьою спробою продати цю будівлю.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися