Важливо

Перша енергонезалежна станція на Одещині: як вона допоможе під час блекаутів

Наразі вона працює в режимі тестування

На Одещині вперше запустили тестову версію енергонезалежної базової станції, яка забезпечує безперебійний зв'язок навіть під час блекаутів. Цей інноваційний проєкт був реалізований одним з мобільних операторів, який встановив у станцію 7 сонячних батарей для постійного живлення.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

Завдяки цій новітній технології, тисячі українців зможуть продовжувати користуватися мобільним зв'язком навіть у випадку відсутності електроенергії. Це особливо важливо в ситуаціях, коли блекаути або аварії призводять до перебоїв з електропостачанням.

picture

Наразі енергонезалежна базова станція працює в режимі тестування, але інженери вже зафіксували позитивні результати та задоволені якістю її роботи. Цей проривний проєкт відкриває нові перспективи для розвитку телекомунікаційної інфраструктури в регіоні, забезпечуючи стабільний та надійний зв'язок для всіх користувачів.

picture

Крім цього, телекомунікаційні компанії активно готуються до наступного осінньо-зимового періоду, забезпечуючи надійне живлення базових станцій у випадку відключення електроенергії. Загалом, понад 90% з 34 тисяч базових станцій обладнані акумуляторами, а решта 10% мають генератори. Також оператори активно замінюють свинцеві батареї на літієві, що дозволяє зберігати зв'язок протягом тривалих періодів відсутності основного джерела живлення.

Нагадаємо, що українські електростанції активно проводять масштабну ремонтну кампанію, спрямовану на підготовку до наступного опалювального сезону. За останній рік, через російські атаки на енергооб'єкти минулої осені-зими, обсяги робіт з відновлення значно зростуть.

Джерело: https://t.me/zedigital/3244


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися