В Одесі за кредитні гроші закуплять 30 електробусів

Електробуси пустять на маршрути між Пересипським районом, центром міста та вокзалом.

В Одесі планують закупити 30 електробусів. Для цього знадобиться взяти кредит у 13 млн євро у Європейського інвестиційного банку у рамках проекту "Міський громадський транспорт України ІІ".

Відповідне рішення озвучили на засіданні виконавчого комітету Одеської міськради.

Електробуси пустять на маршрути між Пересипським районом, центром міста та вокзалом. Така кількість електробусів здатна замінити 60 маршруток. Також планують побудувати станції для їхньої підзарядки.

Зазначимо, Верховна рада ратифікувала Фінансову угоду про "Міський громадський транспорт України ІІ" між Україною та Європейським інвестиційним банком. З травня 2017 року проект  вже реалізується у Києві, Харкові, Луцьку, Одесі, Львові, Запоріжжі, Сумах, Івано-Франківську, Миколаєві, Тернополі та Чернігові. За цією програмою Україна отримає 200 мільйонів євро, які будуть витрачені на придбання 264 тролейбусів, 65 електробусів та 20 трамваїв. 

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що в Одесі завершується голосування, щодо перейменування деяких вулиць міста. Голосування проводиться на вебпорталі Одеської міської ради "Соціально активний громадянин" у спеціальному електронному сервісі "Громадське обговорення".





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися