На Одещині триває будівництво нового несамохідного флоту

Проєктом передбачено будівництво близько 30 нових барж

На Одещині триває будівництво нового несамохідного флоту – барж типу SLG. В Українському Дунайському пароплавстві десятки незатребуваних ліхтерів, які роками знаходилися у відстої. Тому цього року відновили програму конверсії – ріжуть ліхтери та з’єднують їх частини.

Про це повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко. 

Це досить трудомісткий процес. Ліхтери відбираються, проводиться дефектація, ремонт корпусів із заміною металу, ремонт механізмів. Наразі на нашому виробництві триває процес стикування усіх частин однієї з нових барж у єдиний корпус. Будівництво барж шляхом конверсії зі старих ліхтерів за вартістю на порядок нижче порівняно з новим судном. Крім того, їхня вантажопідйомність більша, порівняно з іншими баржами пароплавства, що дає можливість перевозити більший обсяг вантажів, - повідомив Москаленко. 

Наступні роботи – виготовлення люкових закриттів, переобладнання систем та прокладання кабелів, перевірка на водотечність, фарбування корпусу.Паралельно йде підготовка до конверсії ліхтерів-донорів для будівництва чергової партії з барж SLG.

Як зазначає Москаленко, УДП фінансує програму будівництва барж за рахунок виключно власних коштів компанії, без залучення бюджетного фінансування.

Проєктом передбачено будівництво близько 30 нових барж, що в перспективі дозволить отримати ще 5-6 баржевих караванів.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що практику в Українському Дунайському пароплавстві цього року пройшла рекордна кількість молоді. Прийшло понад сто тридцять здобувачів освіти морських навчальних закладів.






Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися