В Одеській області майже не дорожчає нерухомість: деталі

За три роки на Одещині вторинна нерухомість подорожчала лише на 1,3%

Ринок нерухомості в Одеській області демонструє схильність до стагнації. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на "Лоцію", про це свідчить відразу кілька досліджень щодо зростання цін на житло у великих містах України.

Згідно аналітичних даних порталу "Увекон", який підраховував вартість нерухомості за 2018-2021 рр., за цей час вартість вторинної нерухомості по Україні зросла на 12%. При цьому Одещина залишається "пасти задніх" із показником 1,3%.

Таким чином, однокімнатна квартира здорожчала лише на 0,9%, двокімнатна — на 0,8%. Найбільше зросли в ціні лише "трьошки" — на цілих 3%.

Цікаво, що при такому розкладі вартість метра в Одеській області, як і раніше, одна із найвищих. Хоча тут в середньому доведеться заплатити 926 доларів/м, дорожче у вас попросять тільки в столиці.

Схожі дані демонструє дослідження порталу OLX. Аналітики вивчали зміни на ринку нерухомості з середини 2019-го. Їм вдалося з'ясувати, що у великих містах нерухомість подорожчала на 20-30%. Одеський регіон в цьому плані знову опинився в кінці списку — лише 13%.

Слід зазначити, що вартість квартир в Одесі і області постійно змінюється, особливо в залежності від появ нових будівництв і планів із облаштування житлових масивів. За останні 10 років (2010 — березень 2011-го) забудовниками було здано близько 88 тисяч квартир. Однак будівництво триває семимильними кроками, адже своїх господарів в проєктах на найближчі чотири роки чекає ще близько 75 тисяч апартаментів.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, що в Одесі планують почати нове будівництво біля моря. Що повинно незабаром з'явитися неподалік Ланжерона, читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому на будівництві біля Старобазарного скверу встановили хрест із фотографією мера Одеси Геннадія Труханова.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Маша

28 липня 2023, 19:05

Нажаль чи на щастя,кожен уже вибирає для себе сам,ціни на нерухомість в Одесі майже не піднялися. Це може свідчити про деяку стагнацію на ринку нерухомості в регіоні. Для частини населення це хороший шанс купити комерцію ще за адекватною ціною,бо дивлячись на інші регіони рано чи пізно ціни всерівно піднімуться. Сайт [url=https://komertsiya.com.ua/prodazha-neruhomosti/odesa]комерції[/url] принесе вам велику користь у вашому виборі та ви зможете бути в певнені у надійності пропозицій.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися