Підприємці Одещини можуть отримати до 4 тисячі євро для відновлення господарської діяльності

До програми можуть долучитися підприємства, які мають до дев’яти працівників у штаті

На Одещині виробникам морозива, соків та готових страв нададуть по 4 тис. євро грантових коштів. EU4Business за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини запускає чергову хвилю грантів на 3 млн євро.

Про це повідомляє Департамент аграрної політики, продовольства та земельних відносин.

Підприємці можуть отримати до 4 тисяч євро для відновлення господарської діяльності. Фінансування можна використовувати на придбання обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, виплату заробітної плати, орендну плату та інші нагальні господарські витрати.

Можна залучити кошти на виготовлення м’яса, консервування риби, переробку картоплі, виробництво фруктових та овочевих соків, переробку молока, виробництво морозива, випікання хліба, виготовлення сухарів, макаронів цукру, чаю та кави, готових страв, - йдеться в повідомленні. 

До програми можуть долучитися підприємства, які мають до дев’яти працівників у штаті та річний дохід до 2 млн євро, позитивну кредитну історію, не мають заборгованості перед бюджетом України, не отримували міжнародну технічну допомогу за період війни.

Фінансування буде розбите на три категорії:

- Близько 250 грантів отримають найбільш постраждалі від війни області: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська (окрім міста Київ), Луганська, Миколаївська, Сумська, Чернігівська, Харківська, Херсонська.

- Ще 250 грантів передбачено для деокупованих територій Донецької, Київської (окрім міста Київ), Чернігівської, Сумської, Харківської та Херсонської областей.

- Стільки ж отримають підприємці з усіх інших регіонів України, окрім тимчасово окупованих.

Нагадаємо, "Коментарі" писали, що з початку року 9,5 тисяч агропідприємств отримали 45,5 млрд грн банківських кредитів в Україні. Зокрема одеські аграрії отримали 2,7 млрд кредитування.





Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися