БІЛЬШЕ 20 МІЛЬЙОНІВ ЄВРО НОВИХ ІНВЕСТИЦІЙ - «Контейнерний термінал Одеса» завершив будівництво 4-го пускового комплексу контейнерного терміналу на Карантинному молу

БІЛЬШЕ 20 МІЛЬЙОНІВ ЄВРО НОВИХ ІНВЕСТИЦІЙ - «Контейнерний термінал Одеса» завершив будівництво 4-го пускового комплексу контейнерного терміналу на Карантинному молу

Сьогодні, 27 жовтня, в рамках міжнародного транспортного форуму TRANS EXPO -2020 в Одеському порту відбувся брифінг-презентація завершення компанією ДП "КТО" (дочірня структура німецького холдингу Hamburger Hafen und Logistik AG (HHLA)) будівництва 4-го пускового комплексу нового контейнерного терміналу на Карантинному молу. Цей проект - один з найбільших в морській галузі, компанія реалізує спільно з Адміністрацією морських портів України (АМПУ). 4-й пусковий комплекс являє собою 6-смугову майданчик для зберігання і обробки контейнерів, з усіма комунікаціями та освітленням, оснащену сучасними козловими контейнерними перевантажувачами на пневматичному ходу фірми Liebcherr. За даними німецької сторони, загальна сума інвестицій в даний об'єкт склала понад 20 млн. Євро.

- Сьогодні ми презентуємо успішну реалізацію чергового етапу інвестування в рамках проекту розширення контейнерного терміналу на Карантинному молу, який дає нам "плюс" пропускної здатності терміналу в 300 тис. TEU, - заявив на брифінгу генеральний директор ДП "КТО" Анастас Коккін. - Завершення будівництва 4-го пускового комплексу - це ще один крок до здійснення нашого плану зі створення в Одеському порту високотехнологічного контейнерного терміналу з пропускною спроможністю понад 1,2 млн T EU в рік. На сьогоднішній день німецькою стороною вже вкладено в проект більше 120 млн євро. Крім інфраструктурних інвестицій, з метою підвищення якості сервісу для клієнтури і досягнення максимальної ефективності і технологічності в роботі, "Контейнерний термінал Одеса" вкладає кошти в інноваційні технології. Так, в даний час реалізується проект впровадження найсучаснішого веб-порталу для переходу на електронний документообіг і максимальної оптимізації основних процедур для клієнтів терміналу, включаючи кардинальне скорочення часу на оформлення в'їзду вантажного автотранспорту та інші переваги. Новий сервіс з використанням веб-порталу відповідає передовим європейським стандартам і сертифікований Державною службою спеціального зв'язку та захисту інформації України.

Компанія ДП "Контейнерний термінал Одеса" - беззмінний лідер портової перевалки контейнерів в Україні. За підсумками минулого року ДП "ХТО" переробив без малого 5 млн. Т контейнерних і генеральних вантажів. При цьому контейнерів перевалено 391,4 тис. TEU (15,8% до рівня 2018 г.) ..

- В останні роки ми бачимо, як "Контейнерний термінал Одеса" диверсифікує свою діяльність, поряд з перевалкою контейнерів пропонує своїм клієнтам сервіс з перевалки генеральних і проектних вантажів, практикує довантаження суден зерновими вантажами. Введення в дію 4 пускового комплексу нового контейнерного терміналу на Карантинному молу, що реалізується ДП "КТО" спільно з АМПУ, ще більше зміцнять конкурентні позиції Одеського порту на ринку контейнерної перевалки - зазначив у своєму виступі Денис Карпов, заступник начальника адміністрації Одеського порту по операційній діяльності.

2020 й рік для суб'єктів транспортного бізнесу став роком непростих випробувань, спровокованих пандемією коронавируса. Незважаючи на це, німецький холдинг HHLA не змінює планів подальшого інвестування в економіку України. Так, крім інвестування в розширення контейнерного терміналу на Карантинному Молу, в цьому році німецькі партнери оголосили про створення "Української інтермодальних Компанії" (UIC), яка буде розвивати контейнерні залізничні перевезення, в т.ч. і з Одеського порту. Для цього "Контейнерний термінал Одеса" реалізує інвестиційний проект щодо подвоєння потужностей терміналу для обробки регулярних контейнерних поїздів.  

На брифінгу 27.10.2020 р в відвідайте наш сайт-президент по суспільно-політичним зв'язкам ДП "КТО" і ГамбургАмбассадор Світлана Ярова підтвердила незмінність курсу HHLA на розвиток своїх проектів в Україні.

- Як почесний представник Вільного і Ганзейського міста Гамбург в Одесі хочу відзначити, що німецька компанія HHLA Гамбурзького порту з оборотом понад 1,25 млрд євро, є системним і найпотужнішим німецьким інвестором в морської транспортної галузі України. За 20 років тісної взаємовигідної співпраці портів Одеси та Гамбурга були не тільки створені нові робочі місця з найвищою соціальною захищеністю, а й активно підтримувалися найважливіші для Одеси і Гамбурга культурні проекти. А сьогодні, в найскладніших економічних умовах, пов'язаних з епідеміологічною карантинної обстановкою, Гамбург не тільки не зупинив свої інвестиції, а й робить все можливе для збільшення вантажообігу та залучення нових клієнтів.        

ДОВІДКА. ДП "Контейнерний термінал Одеса" (до 2017 року - ДП "ГПК-Україна") оперує контейнерним терміналом на Карантинному молу Одеського порту з 2001 р Проект розширення терміналу компанія реалізує спільно з АМПУ в особі адміністрації Одеського порту з 2019 р Перший і другий пускові комплекси проекту, в який входять, в т.ч. нові державні причали 1-к і 2-к, введені в експлуатацію восени 2014 р ДП "КТО" є одним з найбільших платників податків Одеського регіону: в 2018 р. до бюджетів усіх рівнів компанія перерахувала 390 млн. грн. За підсумками 2019 року "Контейнерний термінал Одеса" посів друге місце в міжнародному рейтингу лідерів Чорноморських контейнерних терміналів.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися