В Одесі готуються до ремонту Хаджибейської дамби: може прорвати

Дамба потребує капітального ремонту насосних станцій

В Одеській мерії хочуть випередити ймовірні пориви на дамбі Хаджибейського лиману. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію "8 Ньюз", підпис мера Геннадія Труханова вже знаходиться на документах про виділення фінансових активів на капремонт насосних станцій дамби.

Гроші будуть виділені з міського фонду охорони навколишнього природного середовища. Комунальників "Одеського електротехнічного експлуатаційно-монтажного підприємства" зобов'яжуть оголосити відповідний тендер, що допоможе провести капітальний ремонт навіть не однієї, а відразу двох насосних станцій. Розташовані ці об'єкти на Хаджибейській дорозі, 32.

В цілому на ремонтні роботи планують витратити 4 мільйона 440 тисяч гривень.

За словами заступника голови департаменту міського господарства Одеської міськради Віталія Цуркана, в місті вже є 48 бригад, які можуть бути задіяні у разі поривів та інших надзвичайних ситуацій на Хаджибейській дамбі. До цих груп входить 630 людей.

"Створені бригади надаватимуть допомогу в ліквідації наслідків стихії — розпилювання дерев, ліквідація пошкоджень електромереж і контактних мереж, перевезення постраждалого населення, надання резервного електроживлення та інше", — підкреслив чиновник.

Також комунальники отримають всю необхідну техніку, човни, генератори та інші необхідні речі, якщо доведеться усувати наслідки поривів. Втім, трагедії сподіваються уникнути, провівши вчасно ремонти насосних станцій.

Цікаво лише те, що Хаджибейська дамба не один рік є проблемним місцем, про яке говорять всі, кому не лінь. Тільки ось у місцевої влади бажання виділити фінанси на капремонт виникло тільки зараз, коли ймовірність поривів стала найвищою.

Нагадаємо, раніше "Коментарі Одеса" повідомляли, де в Одесі збираються встановити нові — досить дорогі і скляні — зупинки громадського транспорту. Подробиці — в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, як в місті просувається ремонт Деволанівського спуску.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися