Актуально

Українське дунайське пароплавство почало реалізовувати проект, який допоможе у вирішенні зернового питання

Поки що Росія намагається шантажувати світ тим, що в Азії та Африці буде створено гострий дефіцит продовольства, в Українському дунайському пароплавстві запропонували свою допомогу у вирішенні зернового питання.

Проект "Дунайський зерновий шлях", який уже почало реалізовувати Українське дунайське пароплавство, може допомогти Україні експортувати зерно. Про це повідомив генеральний директор ПрАТ "УДП" Дмитро Москаленко.

З огляду на те, що Росія намагається остаточно зірвати зернову угоду, і тим самим залишити світ без українського зерна, в Україні реалізується ще одна ініціатива, яка покликана допомогти вирішити питання із зерном. І доки Росія намагається шантажувати світ тим, що в Азії та Африці буде створено гострий дефіцит продовольства, в УДП запропонували свою допомогу.

Як повідомив генеральний директор УДП Дмитро Москаленко, ще влітку передбачалося, що Росія може будь-якої миті спробувати зірвати "Зернову ініціативу", тому підприємство активно взялося розвивати проект "Дунайський зерновий шлях".


– Зокрема, УДП інвестувало у створення власної перевалки зернових, – уточнив Дмитро Москаленко. - Ми також домовилися з нашими румунськими партнерами - групою компаній TTS - про більш швидку та ефективну схему перевалки в порту Констанци.

"Дунайський зерновий шлях" вже почав працювати, забезпечуючи доставку аграрної продукції з річкового порту на морське судно великого тоннажу.

З плюсів: середній час обороту каравану скорочується приблизно на 30%, судна оснастять системами он-лайн контролю, відеоспостереженням та збільшать кількість судноводіїв в екіпажі.

За прогнозами, вже незабаром баржовий караван зможе здійснювати до двох рейсів на місяць. А на другому етапі реалізації проекту, окрім капітального ремонту самохідного флоту із заміною двигунів, планується розпочати будівництво нових барж.

Як стало відомо, керівництво Міністерства інфраструктури вже підтримало пропозиції УДП.

Нагадаємо, що портал Коментарі сьогодні писав про реакцію ООН та Туреччини на відмову Росії виконувати зернову угоду.




Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Олег

19 листопада 2022, 16:17

https://furniture.biz.ua/

Олег

9 листопада 2022, 13:48

комментарии закрыты

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися