Актуально

Зеленський офіційно звільнив начальника Одеської ОВА Максима Марченка

Марченко очолював область трохи більше як рік

Президент України Володимир Зеленський підписав розпорядження про звільнення начальника Одеської військової адміністрації Максима Марченко. 

Документ на сайті Офісу президента опублікували 15 березня.

picture

Нагадаємо, Зеленський призначив Максима Марченка головою ОВА 1 березня 2022 року замість Сергія Гриневецького. Сам Марченко у зверненні 15 березня прокоментував своє звільнення та заявив, що сподівається незабаром повернутися до лав ЗСУ.

"Боротьба триває. І я вважаю, що повинен робити те, що вмію найкраще — вбивати ворогів та воювати заради майбутнього України. Сподіваюсь, що незабаром я повернусь до своєї улюбленої справи. Але моя душа та серце назавжди залишаються в Одесі", — написав Марченко.

Також ексочільник області подякував Зеленському за можливість керувати "найкращою областю нашої держави". Він також зазначив, що найвищою оцінкою його діяльності було те, що люди писали "наш Марченко".

Крім того, Зеленський звільнив Сергія Гайдая та Сергія Гамалія з посад очільників ОВА.

Що відомо про Марченко

Народився 10 лютого 1983 року у Слов'янську Донецької області.2005 року закінчив Харківський інститут танкових військ. Пройшов службу від командира взводу до заступника командира бригади (92 окремої механізованої). У 2015-2017 роках був командиром 24-го окремого штурмового батальйону "Айдар". Під час повномасштабного вторгнення російських нацистів до України очолив Одеську військову адміністрацію. За вміле командування військами у зоні бойових дій на сході України нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІ ступеня.

Нагадаємо, "Коментарі" писали про те, що на Одещині ситуація з пропагандою країни-агресора зміниться. Про це заявляв ще тоді керівник Одеської ОВА Максим Марченко. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися