На вакантне місце Голови Верховного суду України претендує одесит Альберт Езеров

Обрати Голову Верховного суду України мають 26 травня

На вакантне місце Голови Верховного суду України претендує одесит Альберт Єзеров. Поки що він єдиний із суддів вищого судового органу країни, який висунув свою кандидатуру. Втім, ще не вечір. Під час загального збору трьох касаційних судів, що діють у складі ВС, про свої наміри також повідомлять і інші.

За планом служителі Феміди повинні обрати голову 26 травня. 

Що ми знаємо про Альберта Єзерова? 

Юрист закінчив Національний університет “Одеська юридична академія”. У стінах цього вищого навчально закладу захистив кандидатську та розпочав свій професійний шлях.  Далі працював адвокатом, паралельно очолюючи кафедру конституційного права НУ “ОЮА”.

У 2015 році розпочав свою роботу в Одеської обласної адміністрації. Посада - помічник Михайла Саакашвілі. Пізніше Альберту Єзерову доручили очолювати юридичний відділ апарату ОДА. Втім пропрацював там Єзеров недовго і вже у листопаді 2016 приступив до обов'язків заступник начальника Одеської митниці. 

Суддею Касаційного адмінсуду у складі Верховного суду став у 2019 році.

Є один факт, який поєднує  Альберта Єзерова та Всеволода Князева - колишнього Голову Верховного Суду України. Вони обидна  навчались в Одеській Юридичній академії. 

Нагадаємо, що повноваження Всеволода Князева достроково припинили через підозру у корупційних схемах. Це рішення підтримали 140 із 142 присутніх суддів. Тільки двоє висловилися проти. Голосування було таємним. Нещодавно суд обрав Князеву запобіжний захід: відправити під варту на 60 днів з альтернативою внесення застави у розмірі 107 млн гривень. 



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися