У медуніверситеті Одесі можуть скоротити кафедри: чого хоче міськрада

Із навчального закладу хочуть прибрати приватні кабінети для прийому пацієнтів

В Одеському медичному університеті зовсім скоро скоротиться територія кафедр, які установа займає в різних міських лікарнях. Як повідомляють "Коментарі Одеса", посилаючись на інформацію "Української Служби Інформації", нинішню загальну площу планують зменшити майже на третину.

Це питання пильно розглядався чиновниками Одеської міськради під час засідання членів комісії з охорони здоров'я.

Всього у міських медустановах університет має 3433 квадратних метрів площі для своїх потреб. Депутати ж вважають, що досить резонним буде урізати таку кількість метрів на понад 1000 квадратів.

Причина такого рішення проста — у деяких кафедральних приміщеннях почали роботу приватні кабінети. Працюючі в них медики отримують гроші за прийом пацієнтів, займаючись, по суті, приватною практикою. Подібні дії не зовсім відповідають головному завданню університету — власне, вчити.

У підсумку, міськрада планує залишити майбутнім медикам в використання 2246 кв.м практичної частини кафедр по всьому місту.

Ще "Медін" можуть зобов'язати укладати із міськими лікарнями конкретні договори щодо використання їх території. Згідно із подібними документами, вищий навчальний заклад буде зобов'язаний робити ремонт і оплачувати комунальні витрати за свій рахунок.

Також члени комісії вважають, що за відкриття нових приватних кабінетів на території, що знаходиться під "влади" університету, варто ввести санкції — як мінімум, щодо пожежної безпеки.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що зовсім скоро Одеська політехніка, що носить статус державного університету, змінить його на "національний". Проєкт такого президентського указу опублікував у своєму Telegram-каналі народний депутат від політсили "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко. Детальніше читайте в нашому матеріалі.

Також на порталі ви можете дізнатися, чому "незабутнім" для студентів романо-германського факультету Одеського національного університету ім. Мечникова стане 1 вересня в цьому навчальному році. Подробиці і відео — в нашій публікації.



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися