В Одеській області готуються до масових фальсифікацій на виборах: у Фонтанці вже з'явилося 379 нових виборців

В Одеській області триває підготовка до фальсифікацій на виборах до місцевих рад: в Фонтанці в п'яти квартирах зареєстровано 124 людини

Підготовка до масових фальсифікацій на майбутніх виборах до місцевих рад в Одеській області триває. Про це пише портал "Храбро".

Так, У Фонтанці тільки протягом першого місяця після дозволу зміни місця реєстрації з'явилося 379 нових виборців, все вони намагаються видати себе за жителів селища. Сумарна кількість зазначених звернень, поданих з метою зміни місця голосування, становить понад 86% від загальної кількості.

Згідно з інформацією, опублікованою на офіційній веб-сторінці ЦВК, мова йде про виборчу дільницю №510512. Саме на вказаній ділянці, за липень цього року, кількість виборців різко змінилося з 2390 до 2671, а значить на 281 людини. А до початку серпня ця цифра збільшилася ще на 98 виборців.

Всі ці люди, нібито живуть в Фонтанці і подали заяву про зміну місця реєстрації з адреси прописки на адресу фактичного проживання. Правда, живуть ці виборці згідно їх же заявам про зміну місця голосування, в одному і тому ж будинку і мало не в одній і тій же квартирі.

379 осіб (281 98) стверджують, що проживають на території житлового комплексу Чорноморська Рів'єра в селі Фонтанка в квартирах і приміщеннях, що належать групі компаній "Рів'єра Девелопмент" і пов'язаних осіб.

Зокрема, в п'яти квартирах, що знаходяться у власності компанії зареєстровано 124 людини, в чотирьох квартирах, що належать пов'язаної з нею ТОВ "Діоніс 2010" - 113 осіб, в квартирах двох працівників цього забудовника Серебрія А.Ю. і Ковбасюка І.В. - 38 осіб, в приватному житловому будинку ще одного працівника Лавренко А.В. - 78 осіб. У більшості випадків це працівники підприємства, їх родичі та студенти.

Глава Фонтанської сільської ради Наталія Мішина розповіла, що за кілька днів в будинках з'являється по 50-70 нових мешканців одночасно. Очевидно, що всі ці люди там не живуть, а зміна місця реєстрації не що інше, як новий вид "каруселей". Раніше виборців від дільниці до дільниці возили на автобусах, зараз же все набагато простіше, їх заздалегідь реєструють на стратегічно важливих ділянках.

На жаль, все махінації відбуваються з мовчазної згоди місцевих чиновників. Наприклад, глава Лиманської РДА вважає за краще не помічати такого кругообігу виборців на дільницях. Мабуть, в іншому випадку в Києві будуть незадоволені.

Адже не дарма ж Слуги останніми поправками до закону "Про вибори" скасували обов'язкову наявність довідки внутрішньо переміщеного особи при зміні місця голосування. Більш того, дозволили в безконтактний спосіб (за допомогою телефону та картки Приватбанку) змінювати місце голосування, зокрема, на місце фактичного проживання. При цьому будь-яких документів, що підтверджують місце фактичного проживання надавати не потрібно. Такий простір для творчості миттєво викликав численні зловживання на місцях. Тобто закон змінили спеціально під політичних туристів з прицілом під місцеві вибори. Адже у нас перемагає не той у кого передвиборна програма краще, а той у кого є адмінресурс.

Поправками до закону "Про вибори", як і слід було очікувати, активно користується сама "Зе команда". Так, в Фонтанці все 379 осіб, які подали заявку на зміну місця голосування, фактичною адресою проживання вказали приміщення, що знаходяться у власності "Рів'єра Девелопмент". Серед акціонерів компанії є люди пов'язані з партією "Слуга народу".

"Чому такі масові махінації відбуваються саме на виборчій дільниці №510512 здогадатися не складно. Акціонерам "Рів'єра Девелопмент" для продовження успішного будівництва дуже важливо, щоб на місцевих виборах перемогла глава Крижанівської сільської ради Наталія Крупица, яка не так давно привласнила з бюджету 2,7 млн гривень. Група компаній "Рів'єра Девелопмент" за сприяння Наталії Крупиці намагається побудувати на території лісу в Лузанівці котеджне містечко", - пише портал" Храбро".



Підписуйтесь на наш Telegram-канал, щоб першими дізнатися про найважливіші події!


Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть
Поділитися